UNBOXING & REVIEW – MioSMART Essential Kit – Din nou, pentru casa inteligentă

MioSMART Essential Kit este ceea ce am putea numi, ca și până acum, un sistem pentru casa inteligentă. Sau un sistem de supraveghere și securitate pe care îl poți instala chiar tu în 10 minute. Mai mult sau mai puțin, dacă citești sau nu manualul. Aproape. Cât de cât. Deloc.

Se pare că este standard pentru un astfel de sistem să vină cu un hub la care legi toți senzorii, un senzor de ușă sau fereastră din acela magnetic care funcționează cu baterii normale și se conectează wireless la hub. Apoi mai ai o cameră de supraveghere wireless cu rezoluție 720p în cazul nostru și eventual o sirenă. La noi cred că este inclusă în acest Hub. Adițional mai avem și un senzor de mișcare, care cică funcționează doar până la 3 metri… hmmm, dar și un alt gadget destul de deștept.

Îi spune Personal Cloud Gateway S10 și este de fapt un adaptor de la USB 2.0 la rețea, pe care îl legi la router și la el conectezi un HDD extern de până la 4 TB. Desigur, acesta trebuie să aibă alimentare proprie și conexiune USB. Jucăria asta o poți plasa de exemplu la birou, și ea înregistrează prin internet toate fișierele video și log-urile de pe camera de supraveghere. Am înțeles că vei putea copia pe el și alte fișiere personale prin intermediul aplicației. Adică ai un NAS (Network Attached Storage) cu funcție de cloud. Să îți poți accesa fișierele de unde vrei prin internet. Drăguț. Îmi place.

Ultimele articole

Articole recomandate

17 Comments

  1. Salut George! Am o întrebare tu testezi sistemele de alarma pentru #casabuhnici sau le-ai achiziționat deja?Ma gândesc ca e ciudat dacă vrei sa pornești alarma in casa și in garaj spre exemplu și trebuie sa umbli pe 2 sau mai multe aplicații nu?

  2. salutare George.. o intrebare rapida pt ca nu imi place sa te retin stiu ca ai multa treaba si de asta.. insa m-as bucura daca mi-ai da un rarpuns fain la intrebarea mea.. dar si sigur.. vreau sa imi montez un sitem de securizare la casa atat exterior cat si interior camere senzori de miscare dar si pt usi si geamuri inclusiv poarta. spune-mi acum care sunt mai buni sistemult prin cablu sau wirreles.. apoi de ce viteza am nevoie la net pt a vedea aproape in timp real totul la o distanta de 2000 de km aa si inca o intrebare care ar fi cel mai bun brand in domeniul asta.. nu ma intereseaza ptretul am mofturi cand vine vb de asa ceva pt ca vreau o casa bine securizata. dupa mine daca ar fi mi-as pune si roboti sa prinda hotul si sa ii dea o mama de bataie si eu sa ma amuz uitandu-ma live.. pana vine ambulanta sa il ia.. si de la spital daca mai are sanse de viata il preia politia. :))) da cum spuneam am mofturi cand vine vb de securizarea casei pt ca 1 vreau sa fie ceva sigur stabil ma refer la calitatea imaginii atat pe zi dar sigur si de noaptea o conectiune sigura fara intreruperi aa sa nu uit vreau un sistem cu vre-o 10 camere. si daca imi poti spune cea mai buna retea de net din romania pt ca vreau un pachet bun cu viteza maaaare.. ms si astept cu drag sfaturile tale..

  3. Salut George!Ma gandesc sa-mi iau un macbook pro 13 retina late 2013 ,I5 2,4ghz,8 gb ram,ssd 250 gb…crezi ca merita pentru editat video si browsing .Voi ce program folositi pentru editat?

  4. La toate review-urile despre sistemele smart de securitate nu ai spus un lucru esential. Daca la hub si camera le trebuie prize, ce se intimpla daca „hotul” opreste curentul de la tabloul electric ( majoritatea sunt in strada…) si sculele astea destepte se sting? Ciuciu net, prize, record imagini. Senzorii or fi wireless dar nu mai au pe cine sa anunte…..
    Ar trebui sa complectezi cu aceste informatii la fiecare produs…

  5. Salut George. Ce variante de smart thermostat ai luat in considerare? Ce parere ai de Nest? Functioneaza cu sitemele noastre de incalzire? Dar cu AC?

    Mersi.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.