Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – MioSMART Essential Kit – Din nou, pentru casa inteligentă

MioSMART Essential Kit este ceea ce am putea numi, ca și până acum, un sistem pentru casa inteligentă. Sau un sistem de supraveghere și securitate pe care îl poți instala chiar tu în 10 minute. Mai mult sau mai puțin, dacă citești sau nu manualul. Aproape. Cât de cât. Deloc.

Se pare că este standard pentru un astfel de sistem să vină cu un hub la care legi toți senzorii, un senzor de ușă sau fereastră din acela magnetic care funcționează cu baterii normale și se conectează wireless la hub. Apoi mai ai o cameră de supraveghere wireless cu rezoluție 720p în cazul nostru și eventual o sirenă. La noi cred că este inclusă în acest Hub. Adițional mai avem și un senzor de mișcare, care cică funcționează doar până la 3 metri… hmmm, dar și un alt gadget destul de deștept.

Îi spune Personal Cloud Gateway S10 și este de fapt un adaptor de la USB 2.0 la rețea, pe care îl legi la router și la el conectezi un HDD extern de până la 4 TB. Desigur, acesta trebuie să aibă alimentare proprie și conexiune USB. Jucăria asta o poți plasa de exemplu la birou, și ea înregistrează prin internet toate fișierele video și log-urile de pe camera de supraveghere. Am înțeles că vei putea copia pe el și alte fișiere personale prin intermediul aplicației. Adică ai un NAS (Network Attached Storage) cu funcție de cloud. Să îți poți accesa fișierele de unde vrei prin internet. Drăguț. Îmi place.