Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW LIVE – DJI SPARK

Am pus în sfârșit mâna pe un DJI Spark. Da, am ajuns să vreau produsele lor la fel de mult ca cele de la Apple. Radu zice că am mai multe jucării zburătoare decât telefoane și laptop-uri. Eu îl contrazic. Deocamdată.

DJI Spark este cea mai mică și cea mai ieftină dronă DJI, și desigur și cea mai slabă din punct de vedere filmare. 1080p nu mai este considerată o rezoluție demnă de 2017 însă să zicem că merge.

Pe scurt, drona costă 599 de euro, aproximativ 2700 lei, filmează 1080p, vine fără telecomandă și cu o singură baterie în pachet și poate fi controlată doar cu mâna. Da, îi arăți palma și o miști în jurul tău iar drona se ține după tine. Îi faci cu mâna și se depărtează ca să îți facă o fotografie sau să te filmeze, și deschizi palma orizontal și vine și aterizează acolo. Nu te lua după mine, trebuie să faci tutorialul la început, update-urile dacă cere așa ceva și să calibrezi și compasul acesteia.

Ca să nu faceți voi o nefăcută am dat-o și de pământ de vreo două ori, așa de la un metru pe gresie. A rezistat, însă recunosc că mai transpir și acum. Gimball-ul de stabilizare al camerei este cel mai sensibil punct al oricărei drone, elicile se schimbă. Ba chiar vine cu două de rezervă în pachet. Mai jos ai vide-ul cu unboxing-ul, și puțin mai jos și live-ul pe care l-am făcut de pe dronă direct pe Facebook. Da, știe și această opțiune, la fel ca Mavic Pro sau Phantom 4 Pro.

Jos pălăria pentru cei de la gnex.ro care au reușit să o aducă primii, cel puțin pe a mea. Distracție plăcută și nu mă certați prea tare, la toate dronele le-am făcut cunoștință cu pământul la început. Cred… Parcă pe Phantom 4 Pro nu l-am lovit.