Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – HTC U ULTRA – Frumos mai ești, măi! Și atât

Acum câteva luni la Mobile World Congress 2017 am gonit către standul HTC, înainte de ora închiderii, ca să văd și eu primul smartphone cu ecran din safir. Am fost puțin dezamăgit că nu aveau acolo HTC U Ultra de 128 GB, singurul cu un astfel de ecran, însă pe loc, m-a atras destul de mult.

O fi fost din cauza culorii albastre a telefonului, pe care cu siguranță o poate aprecia oricine s-a săturat de telefoane negre, argintii și desigur rose gold. Mi-a mai atras atenția și display-ul secundar, la fel ca la LG V10 și V20, și încă alte câteva lucruri.

Acum că l-am primit la test, hai să vedem ce poate. Din punct de vedere design, jos pălăria, arată excelent. Putea fi mai subțire și ar fi putut să aibă și un conector de căști din acela vechi. Știți voi, jack, 3.5 mm? Are doar USB-C și vine în pachet cu niște căști ușoare, care stau bine în urechi, și care se aud din nou, neaștptat de bine. Cunoaștem deja faptul că HTC a insistat tot timpul pe un sunet de calitate pe telefon, și aici a reușit din nou să ofere acest lucru.

Din punct de vedere hardware, ei bine am văzut altele mai rapide. Totuși, HTC U Ultra vine cu un procesor deja consacrat, Snapdragon 821, și cu 4 GB de memorie RAM. Plus un slot microSD pentru carduri de până la 256 GB. O adevărate euforie, ce să mai zic. Interfața e rapidă, fluidă, vine cu Android 7 și cu din ce în ce mai puține aplicații de la producător și mi-a lăsat o impresie plăcută.

Ce mai e special la el? Camera. Deși e mare și iese din carcasă, are luminozitate foarte bună. Mai bună decât poate vedea ochiul liber pe întuneric. Apropo, camera principală are 12 Megapixeli iar cea frontală nu mai puțin de 16 Megapixeli. Ca să vezi! Unde se îndreaptă și tehnologia asta, către selfie-uri, normal.

Apropo de baterie. Voiam mai mult. Mult mai mult având în vedere că au renunțat la încărcarea wireless în ultimul moment înainte de lansare. Pentru asta ne ajută însă Vetter, acumulatorul pe care vi l-am prezentat în review-ul video și cablul acela deștept care se transformă din Lightning în microUSB și invers. Le găsești pe ambele în magazinele online dar și în Băneasa Shopping City sau în aeroportul Otopeni. Click pe descrierea îngroșată ca să ajungi la ele.

În concluzie nu sunt impresionat, iar în review-ul video de mai jos îți spun și de ce. Da, prețul e de vină.