Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – Fitbit Alta HR – Mică și deșteaptă!

Am ezitat de-a lungul timpului să fac review-uri produselor de la Fitbit. Le-am testat, însă nu am considerat că sunt suficient de bune pentru a le recomanda. Serios. Pe una am pierdut-o din cauza brățării defectuoase, iar cealaltă zace și acum într-o cutie pentru că nu am găsit o soluție tot pentru brățara care s-a dezlipit cu totul. Și nu sunt numai acestea problemele cu care m-am confruntat.

De ceva vreme însă mă joc cu Fitbit Alta HR, și perspectiva mea asupra produselor companiei s-a schimbat. În bine. Au învățat din greșeli și au venit pe piață cu un produs bun, eficient, cu autonomie bună și, spre surprinderea multora dintre critici, chiar cu o pereche de senzori destul de preciși. 

Sigur, anul acesta se pune accentul pe senzorul de puls, cel pentru măsurarea ritmului cardiac. Tehnologia este foarte similară la toți producătorii, acel laser sau lumină verde ce pulsează pe încheietură, și un algoritm ce calculează ce procent din lumina respectivă este absorbită de sânge. Așa măsoară mai toate brățările la acest nivel de preț, și chiar mai sus. Cea mai precisă măsurătoare de acest tip se face cu o centură de piept și cu impulsuri electrice, la fel ca în industria medicală.

Fitbit Alta HR știe așadar să măsoare pulsul, pașii, să monitorizeze somnul și excercițiile automat (adică își dă seama cam ce faci, tot prin intermediul pulsului). În plus, poate afișa alerte, notificări de toate felurile, îți poate da mesaje să te ridici de pe scaun și să îți miști fundul leneș iar apoi măsoară și caloriile, pașii și distanța parcursă.

Autonomia declarată este de maximum 7 zile. Eu am ajuns cu ea la 4, cu toate notificările active, mai puțin senzorul de puls pe care l-am pornit în momente diferite ale zilei, atunci când eram mai activ sau făceam mișcare. Concluzia? Îmi place, o pot recomanda, dar urmărește mai bine review-ul video complet de mai jos. O să îți placă. Și brățara și review-ul.