UNBOXING & REVIEW – Cum să asculți muzică la cea mai bună calitate pe căști

Anul acesta mi-am propus să testez mai multe gadget-uri apropiate de sufletul meu. Cele care îmi plac cel mai mult. Cei care mă cunosc mai bine probabil și-au dat deja seama că vorbesc de gadget-urile pentru sunet. Căști, amplificatoare și playere de înaltă definiție. Din acestea am astăzi pe masă, și am plecat cu ele de la licitația de la AVStore gândindu-mă doar la momentul în care mă voi relaxa pe canapea, la #casabuhnici, și voi savura toată muzica pe care nu am ascultat-o în 2017. Și în 2016. Ba chiar și în 2015.

Îți spun de pe acum, acest review este pentru geekși. Nici eu nu stăpânesc prea bine acest domeniu al audiofiliei, chiar dacă acasă am peste zece perechi de căști, una mai bună decât cealaltă.

Jucăriile pe care le-am desfăcut aici sunt următoarele:

FiiO X7 Mark II – Un player audio de înaltă definiție, cu amplificator încorporat, cu 64 GB de stocare internă plus două slot-uri ce suportă fiecare până la 256 GB. Muzică să ai să pui pe el. Adevărul este că un FLAC necomprimat trece și pragul de 100 de MB pentru doar 10 minute de audiție.

Sennheiser IE 80 – O pereche de căști in-ear al căror preț trece puțin pragul de 1000 de lei, și care permit chiar reglajul răspunsului frecvențelor joase. Adică al bass-ului. A, și au cablu detașabil și permit alimentarea fiecăreia cu un fir balansat. Pasionații știu despre ce vorbesc. Am și un astfel de cablu cu care le voi încerca.

ifi micro iDSD Black Label – Un amplificator dedicat pentru toate tipurile de căști de înaltă fidelitate. Da, doar pentru căști. Undeva la 500 de euro, pomană curată spune producătorul. Sper să aibă dreptate pentru că buzunarul meu nu este de aceeași părere. Deocamdată.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

67 Comments

 1. Salut! De unde pot sa comand niste dopuri comply si cum le aleg? Am inteles ca exista mai multe tipuri 100, 200, 300…600. Cum stiu care se potrivesc cu castile?

 2. Salut George,

  M-am hotatat sa imi cumpar niste casti si un DAC dar nu sunt decis.

  Vreu sa iau aplificatoru cu dac Fiio q1 mark II impreuna cu castile fiio f9 pro (au un pret mai decent ) sau Fiio FH5 Sennheiser IE80s.

  In loc la amplificator m-am gandit si la fiio m7 dar nu stiu ce sa fac,

  Poate ma ajuti cu un sfat.

  Astept un raspuns ca sa pot plasa comanda linistit si fara regrete

  Multumesc!!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.