Categorie: #casabuhnici

UNBOXING & REVIEW – Cum controlez ferestrele VELUX din telecomandă

Dacă ești la curent cu proiectul #casabuhnici atunci știi că am comandat niște ferestre foarte deștepte pentru sufragerie și pentru camera fetiței. Motivul este destul de simplu, cel puțin cele două ferestre din sufragerie sunt mult prea sus ca să le pot deschide manual, la aproximativ opt metri. Ar însemna să îmi risc viața urcându-mă pe o scară foarte înaltă de fiecare dată când deschid geamul. Soluția este simplă, ferestre automate de mansaredă de la VELUX. Aceste sunt constrolate cu ajutorul unei telecomenzi destul de mici pe care o punem astăzi în funcțiune.

Sigur, nu se poate să nu avem mici surprize. Atunci când am instalat ferestrele acestea au fost montate desigur pe exterior și nu au fost închise corect. Așadar, Gogoașă, adică Florin, a trebuit să se urce din nou pe schelă ca să închidă ferestrele.

Despre ferestrele VELUX pe care le-am ales pentru mansardă ar fi destule de spus. Eu am varianta premium, VELUX Integra cu operare de sus. Da, au costat destul de mult, aproape 1000 de euro una, însă aveam neapărată nevoie de controlul prin telecomandă pentru că acestea se află la mai mult de 6 metri înălțime.

Așa cum vă spuneam și în live-ul în care le-am instalat, vin cu un senzor de ploaie pe exterior care le închide automat la primii stropi. Sau pot face asta direct de pe telecomandă dacă sunt acasă. Există un model ce are chiar și un motor și panouri solare pentru acesta, ca să nu mai fie nevoie de conectare la curent.

Bine, pentru mine ar fi fost puțin inutil, mai ales că voi instala oricum panouri solare pe casă, mult mai puternice, pentru generarea de electricitate. Ca să fie ”în ton” cu #casabuhnici am luat desigur ferestre din lemn cu geam dublu și laminare interioară. Aceasta are ca scop reducerea de raze UV și astfel nu se vor încălzi și nici nu vor permite trecerea căldurii în casă. În plus, faptul că sunt atât de groase geamurile, reduc foarte mult și zgomotul ploii. Luând în calcul și înălțimea camerei aproape că nu voi auzi nimic de pe canapea.

Urmărește video-ul de mai jos și nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.