Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – BenQ BL2711U – 4K Accesibil pentru profesionști

BenQ_BL2711U_Monitor_4K_review_Unboxing_Buhnici

Când spun profesioniști mă refer la cei editori video, editori de imagine sau creatori de conținut grafic. Cei care au nevoie de culori cât mai apropiate de realitate și de o definiție foarte bună a panoului. Când spun accesibil, mă gândesc la sume sub 1000 de euro, nu 2500 cât costă un monitor care se intitulează „Profesional”. Pe EIZO și NEC i-am scos din discuție tocmai din acest motiv, sunt foarte scumpe și parcă de diferența de preț aș mai lua încă un computer la montaj.

BenQ BL2711U este modelul pe care îl testăm astăzi, și care m-a impresionat tocmai prin performanțele bune și prețul foarte bun pentru ceea ce oferă.

La prima vedere pare un monitor așa mai vechi, mai pentru bătrâni, însă aici nu carcasa acestuia este importantă ci funcționalitatea. Imaginează-ți dacă era un negru lucios, de fiecare dacă când puneai mâna pe el să îl ridici în înălțime la maximum 140mm, să îl rotești la 60 de grade sau chiar să îl pivotezi la 90 de grade. Da, poate face toate aceste mișcări, îți poate ține căștile pe suportul dedicat de pe piaciorul acestuia, și în plus poți conecta la el cam tot ce vrei tu. Fie pe HDMi 2.0 fie pe DisplayPort.

Este 4K, pentru că aveam nevoie de așa ceva la montaj, și la capitolul culori este monitorul nostru de control. Da, știu, mai avem de făcut niște reglaje la camere, vin și acelea.

Așadar, ce părere ai? 4K cu un panou foarte bun la doar 3000 de lei. Merită? Eu zic că da. Mă gândesc deja la al doilea.