Categorie: GADGET

UNBOXING & PREVIEW – Lenovo X1 Yoga – Probabil viitorul meu laptop?

Dacă mă urmărești de ceva vreme probabil știi că am făcut ”aroganța” de a îmi cumpăra cel mai nou MacBook Pro de la Apple. Cel de 15 inci cu touchbar desigur. Pentru că Apple mi-a promis o performanță și o experiență de utilizare nemaiîntâlnită până acum. E drept, e rapid, e puternic iar experiența de utilizare nu o mai regăsești pe nici un alt laptop. Adică nu mai există un laptop pe care să te enervezi din cauza tastei Esc, sau mai exact lipsa acesteia. Mici neajunsuri care pur și simplu te enervează.

Mi-am dat seama în ultima vreme că, deși acest MacBook Pro este o unealtă foarte puternică, mai ales când o ții conectată la priză, parcă este totuși prea grea pentru mine. Umblu cu rucsacul în spate în fiecare zi, și de la o vârstă fiecare kilogram în plus nu numai că se ”depune” mai repede, dar se și resimte. Așadar, am început să caut altceva. Îmi trebuie ceva mult mai ușor, suficient de rapid, și cu un ecran cât mai bun. Iar dacă există lapto-uri cu ecran OLED, puține la număr, am zis să încerc unul dintre ele.

Îl cheamă lenovo X1 Yoga și este deja la a doua generație. Pe scurt, un procesor i7 cu voltaj redus, 1 TB SSD pe PCI Express (adică printre cele mai rapide de pe piață) 16 GB de memorie RAM (și pe Mac aveam la fel) și un ecran OLED care te lasă cu gura căscată. Ah, și bateria ține de două ori mai mult ca la MacBook-ul de 15 inci. Și este și de două ori și jumătate mai ușor. Și se mai încarcă complet și într-o oră, tot cu încărcător pe USB-C. Dacă uit încărcătorul de la telefon acasă am rezolvat și această problemă. Invers nu merge, să încarc laptop-ul cu încărcătorul telefonului. Am încercat, durează vreo 10 ore.

Laptopul pentru mine este momentan cel mai important dispozitiv pe care îl car în rucsac. După telefonul mobil desigur. Bine, pe acela nu îl car în rucsac. Este posibil ca acest X1 Yoga să fie mai potrivit pentru ce am eu nevoie de la un laptop, și sunt curios dacă pe parcursul următoarelor 30 de zile sunt dispus să renunț la ceva performanță pentru o autonomie de două ori mai mare și a unui ecran mai bun. Vom vedea.

Urmărește video-ul de mai jos și nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.