În ultimul an m-am uitat în fiecare zi la un televizor OLED de la Philips și nu, nu are nici un fel de burn-in. Știu că probabil nu era prima întrebare pe care te pregăteai să o scrii în comentariu, ci a doua. Tehnologia OLED a ajuns deja la punctul în care este fiabilă din toate punctele de vedere și chiar dacă problema burn-in-ului este reală, nu se mai manifestă decât după 10 ani de utilizare. Un televizor OLED este gândit să funcționeze cel puțin 10 ani, 3-4 ore pe zi, până să manifeste o ușoară scădere în luminozitate sau câțiva pixeli arși. Acum că am scos elefantul din cameră să vorbim despre acest Philips PHILIPS 65OLED803/12, unul dintre cele mai bune OLED-uri de la Philips, 65 inci, 4K UHD, cu Ambilight pe 3 laturi.
Preț? Aproximativ 12.000 de lei, depinde de unde îl cumperi. Desigur, cel de 55 de inci în diagonală este mai accesibil.
Ambilight + Hue
Este a treia încercare a companiei pe piața de OLED-uri și se pare că au reușit. Este de asemenea și unul dintre cele mai bune televizoare OLED la această diagonală. Partea spectaculoasă a televizorului este Ambilight-ul, cea mai deșteaptă funcție pe care am văzut-o la un televizor și care merită toți banii.
În funcție de culorile de pe cele trei zone ale display-ului Ambilight-ul de generația a 3-a redă aceleași nuanțe pe peretele din spatele televizorului. De aceea ai și o recomandare ca televizorul să fie așezat la o distanță maximă de câțiva centimetri de perete, pentru ca efectul să fie mai pronunțat. Acest model are și HUE integrat adică se conectează cu Becurile HUE sau cu alte sisteme de iluminare ce suportă tehnologia. La un film de exemplu, televizorul poate controla complet lumina din încăpere. Și e super!!!
Specificații
Panoul este de 65 inci, 139 cm și desigur este 4K UHD, panou LG OLED are culori excelente, contrast incredibil (avantajul OLED-ului) și luminozitate ridicată Aceasta este o demonstrație a faptului că după un an de folosire în fiecare zi pentru filme, TV și muzică cu Spotify deschis pe fundal, panoul nu are nici un fel de burn-in.
Conectică
Interfață CI pentru cardurile digitale de TV (nu mai ai nevoie de set-top-box), 2 porturi USB, 4 porturi HDMI, toate cu ARC, primul și cu MHL (pentru încărcarea telefonului de exemplu, sau un Chromecast, deși nu are nevoie pentru că este integrat), Audio Out pe Optic, Rețea RJ45, așa cum te sfătuiesc de fiecare dată să îl conectezi și porturile analogice de video și TV, desigur. E păcat însă să le folosești.
WiFi AC Dual Band, desigur, folosește-l doar dacă nu ai deloc acces la rețea cablată, și atunci pe 5 GHz dacă router-ul tău suportă
Procesorul este Philips P5 Perfect Picture Engine și suportă HDR10 și HLG și da, pe HDR10 care este compatibil și cu Netflix (în teorie, trebuie verificat, posibil să nu meargă din cauza Android-ului), se vede excepțional
Unii se plâng că nu are Dolby Vision, dar nu contează atât de mult. Nu avem conținut pe Dolby Vision, decât dacă ai un BluRay 4K și cumperi filme. Netflix e de 100 de ori mai ieftin și mai simplu și pentru acesta suportă HDR10.
Experiența de vizionare
Aici există câteva funcții ce merită menționate. Ultra-Resolution aduce puțin sharpness mai ales pentru sursele de semnal mai slabe
Perfect Natural Motion inserează cadrepentru a face imaginea mai fluidă. Cam la toti producătorii găsim această tehnologie sub nume diferite. Aici este mai naturală, mai curată, nu atât de agresivă, și te lasă să te bucuri de film așa cum trebuie. O face doar atunci când este nevoie și o face rapid. De exemplu la scenele lente plusează mai mult cu această funcție. La cele rapid aproape că o oprește.
Spre deosebire de ceilalți producători, Philips aduce mai multă luminozitate acolo unde este negru. În teorie, negrul ar trebui să fie stins, însă când există informație televizorul va afișa toate nuanțele de gri posibile. Pe măsură ce te uiți mai mult la el vei vedea că e mai bine așa. Ai detalii pe care nu le-ai vedea pe alte modele.
Sunet
E bun, dar nu este cel mai bun. Cu siguranță recomand un soundbar cu un subwoofer. Cel puțin. Asta dacă nu mergi pe un sistem de sunet 5.1 complet pentru filme. E cea mai bună alegere în acest sens. Primul model de OLED a venit și cu un soundbar mai puternic, al doilea model de OLED are 30W și 3 difuzoare, aici avem deja 2 twittere, 2 difuzoare cu frecvențe medii de 10 W fiecare și un subwoofer integrat pe spate, de 20W. Adică cinci difuzoare. Sunetul este așadar foarte bun pentru unul integrat în televizor.
Telecomandă
Una dintre cele mai reușite din punctul meu de vedere și asta pentru că pe spate are tastatură completă. Se activează doar când o întorci dacă îți era teamă că apeși pe butoane când o folosești ca telecomandă normală. Cu ajutorul unui giroscop. Ai și butoane de Netflix și Amazon Prime și toate funcțiile bine definite.
Sistem de operare
Aici este punctul puțin mai slab. În teorie. Deși Android-ul este un sistem de operare excelent, pentru televizoare mai are nevoie de ceva îmbunățiri. Inițial a venit cu Android 7 dar recent i-am făcut update la Android 8, mult mai curat, mai ordonat și mai customizabil. Partea frumoasă e că dacă ești ca mine, pasionat de tehnologie, poți să instalezi multe programe care nu sunt disponibile pe alte televizoare.
Salut George eu sunt un băiat de 10 ani dar sunt foarte pasionat de tehnologie.Bine gata despre mine din ce am citit putin mai sus mi se pare un televizor de calitate philips
Il poti pune pe perete?
Salutare,
George un link te rog de unde se poate cumpara telecomanda minimalista smart pt tv philips.
Salut George, vreau sa achizitionez un tv OLED si ma uitam intre acest Philips 55OLED803/12 si LG 55OLEDB8PLA (philips e acum 5000 RON la oferta, lg e 5500). Cum stiu ca ai facut review la ambele si ai experienta cu ele, pe care l-ai recomanda overall, in principal ca image quality, ambele vin cu plusuri si minusuri. Multumesc pentru feedback.
PS: ca recomandare, nu ar strica, zic eu, pe viitor sa faceti si comparatii dupa review la TV-uri cum faceti si la telefoane.
Salut George, am ales pana la urma Philips-ul, dupa ce am citit mai multe reviewuri externe ;) cheers.
Salut,
Super tari review-urile facute de tine.
Sunt fan constant de Smasung dar ultimele aparatii ma fac sa ma intreb daca nu trebuie sa incerc si altceva.
Nu stiu ce sa aleg intre cele 3 variante:
Samsung, 138 cm, 55Q7FN
Philips, 139 cm, 55OLED803/12
LG, 139 cm, OLED55B8SLC
Merci
Nu stiu ce sa aleg intre cele 3, ma poti ajuta te rog:
Samsung, 138 cm, 55Q7FN
Philips, 139 cm, 55OLED803/12
LG, 139 cm, OLED55B8SLC
Merci