Ultrabook de gaming la 4000 de lei – Huawei MateBook 14 AMD 2020

Acesta este un laptop de 4000 de lei. 3999 de lei ca să fim mai preciși, și Radu îmi șoptește ”din culise” că este de fapt un Ultrabook. Da, este un laptop de 1.5 kilograme și 16 mm grosime pe care te poți și juca cele mai noi titluri fără probleme. Bine, nu cu setările de grafică pe Ultra, însă se va comporta ca un laptop cu mult mai gros și mai greu datorită configurației foarte potente.

Cred că acest MateBook D14 AMD 2020 este declarația de război a celor de la Huawei pentru concurenții lor. Vine cu un procesor AMD Ryzen 5 din generația 4000, și ce este mai special are terminația H. Adică este cel cu performanțe mult mai bune decât Ryzen 5 cu terminația U. Diferența dintre cele două este că cel cu U are un consum de 15W de curent pentru procesor iar cel cu H ajunge la 45W. Mai multă putere egal mai multă performanță, semnificativ mai multă.

Pe lângă asta mai avem 512 GB de stocare foarte rapidă și 16 GB RAM. Un ecran de 3:2 cu rezoluție 2160×1440 pixeli, fără touchscreen însă de o calitate excepțională, o tastatură bine gândită și un touchpad foarte sensibil și de dimensiuni generoase. Bateria are o autonomie de 3 ore la putere maximă, în jocuri sau în Premiere Pro de exemplu și aproximativ  8 ore de playback video sau browsing.

Țin să repet că acest Ultrabook se încarcă cu USB-C la 65W, un încărcător foarte bun și pentru telefoanele de generație nouă. Am testat Samsung Note 10+, Note 20 Ultra, și Huawei P40 Pro, și Mate 40. Toate patru se încarcă la putere maximă din acel încărcător.

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

  1. Salut George, sunt un mare fan de-al tau, dar acest laptop nu este Matebook D14, este Matebook 14. Mi-a placut clipul si m am hotarat sa-mi achizitionez acest laptop, dar nu il gaseam pe cel din videoclip doar cu denumirea de D14. La minutul 2.39 scrie ca este seria 14, nu D14.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.