TOTUL SE SCHIMBĂ! ÎNCEPE DE AICI CA SĂ ÎNȚELEGI INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ

Salutare și bine te-am regăsit. După ani la rând când am vorbit despre gadgeturi și 

În esență, Inteligența Artificială este o mașinărie care poate rezolva probleme destinate nouă, oamenilor. Un computer va demonstra o formă de inteligență atunci când va învăța și se va îmbunătăți singur la rezolvarea acestor probleme. 

Vedem asta cel mai bine în filme, unde roboții se pot îmbunătăți singuri, computerele pot învăța și pot prelua controlul întregului internet și apoi și a mașinăriilor conectate la internet. SkyNet e cea mai sumbră predicție, dar nu e imposibilă. Poate de aceea ne temem. IA este un pericol probabil. Tehnologia prezintă riscuri dacă scapă de sub control. Exact ca o mașină sport pe mâna unui adolescent la pubertate.

Opt ani mai târziu, mulți oameni încă abia află că eu am un cip în mână. Am povestit despre asta pe blog și am ținut și un TEDx acum 5 ani, care adună comentarii și în 2022. Oamenii se miră, unii sunt șocați, destui mă consideră dezechilibrat sau chiar vândut necuratului. Ori lui Bill Gates. După cum vedeți, nu e prima dată când provoc gândirea și sistemul de valori al publicului meu. 

O să îți spun aici însă, ce mă preocupă pe mine, ce înțeleg și ce fac eu pentru a nu fi strivit de revoluția tehnologică. Ar fi fost mai ușor să îți spun ce îți place să auzi pentru algoritm, dar, după cum știi, nu am ajuns aici pe calea ușoară. Decide tu ce poți lua din ce auzi… dari ignoră viitorul pe propria socoteală.

Acest clip este pentru cei care înțeleg că lumea în care trăim se schimbă extrem de repede și simt că suntem în fața unui punct fără întoarcere. Încerc să pun într-un singur loc câteva repere care să ne dea măcar puțină încredere în viitorul care vine peste noi. Dar pentru asta vreau să ne întoarcem puțin în timp. Nu durează mult și îți promit că vei afla cel puțin încă un lucru șocant despre acest cyborg.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.