Categorie: #casabuhnici

Tot ce trebuie să știi despre automatizare – #casabuhnici

Aplicația #casabuhnici merge de pe orie dispozitiv cu ecran. De pe orice telefon, sau de pe un laptop, cu sau fără touchscreen, ori de pe o tabletă. Aplicația pentru #casabuhnici este acum în variantă aproape finală, deși Laurențiu are încă multe idei și implementări de făcut. Dacă în cadrul proiectului am testat și implementat multe tehnologii noi și la acest capitol sunt multe de gândit. iar Laurențiu a făcut o treabă excelentă cu acestă aplicație care va putea rula pe orice dispozitiv care are un browser.

Nici măcar nu trebuie conectată la internet dacă cumva ai multe secrete de ascuns, sau pur și simplu nu vrei să riști ca cineva să aibă acces la sistemele de încălzire, răcire, ventilație, grădină și iluminat. Și temperatură exterioară, și control și monitorizare a consumului dar și a generării de curent electric. Sunt o mulțime de elemente care pot fi implementate în acestă aplicație, însă, ai nevoie ca în timpul construcției să folosești un sistem de tip KNX.

Nu este tocmai imposibil nici după ce ai construit casa, însă este mult mai costisitor pentru că va trebui să tragi un cablu dedicat pentru fiecare element pe care vrei să îl conectezi în sistemul de automatizare. Fiecare bec, întrerupător, senzor sau element mobil. Jaluzele sau rulouri exterioare de exemplu.

Prin wireless poți face de exemplu iluminarea, dacă ai construit deja casa. Dar nu vei avea un răspuns instantaneu atunci când dai comanda de aprindere și e posibil să existe întârzieri și mai mari. Depinde de router-ul folosit. Nu se recomandă însă ca sistemele de ventilație, răcire și încălzire să fie legate prin wireless. Vor exista probleme mai mari atunci când unul dintre ele nu funcționează corect sau nu pornește la timp. Poate ți se blochează router-ul sau își face un update de firmware iar acele 5 minute sunt critice.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.