Categorie: Editorial

Toate CHESTIILE sunt inutile, mai puţin… ce?

Cu filmul acesta în minte am pus mâna pe ele. O privire scurtă, o lacrimă de crocodil și… le-am aruncat. Nici o hârtie pe biroul meu de un metru pătrat. Nici un cablu în plus. Nici o casetă. Nici un blocnotes. Nimic în afară de laptop. Mă uit orgolios în jur şi văd cum toţi ceilalţi ţin cu dinţii de dosare, cutii, casete pe care nu le-au mişcat de vreun an sau mai bine. Eu m-am lăsat de azi de acest sport al vremurilor moderne când chestiile nu mai pot fi aruncate. Trebuie să le pui bine, că poate ai nevoie de ele. Între timp ajungi să cumperi cât mai multe şi le stivuieşti până când te sufocă.

Acasă am atacat depozitul doar ca să îmi dau seama câte nimicuri deţin. Nimicuri care îmi blochează rafturile pe care aş prefera să le văd aproape goale. Sunt un obsedat al cablurilor. Am de toate felurile şi lungimile. USB, jack, RCA, DVI, crossfire, SATA, SCART, component, HDMI. Câte vreo 4, 5 variaţii din fiecare şi apoi încă vreo 30 combinate. Cred că le voi dona, ori vinde pe okazii.ro. Am început deja cu o geanta de voiaj si un stepper care zac nefolosite. Am donat homeless-ului din cartier nişte haine. Trebuie să închei să adun atâtea.

Se spune că nu poţi acumula lucruri/idei noi decât dacă le faci loc în viaţa ta. Aşa că te provoc să te înnoieşti. E cam ceva în genul acţiunii Let’s do it Romania! doar că în dulapul şi în capul tău.