Toate CHESTIILE sunt inutile, mai puţin… ce?

Cu filmul acesta în minte am pus mâna pe ele. O privire scurtă, o lacrimă de crocodil și… le-am aruncat. Nici o hârtie pe biroul meu de un metru pătrat. Nici un cablu în plus. Nici o casetă. Nici un blocnotes. Nimic în afară de laptop. Mă uit orgolios în jur şi văd cum toţi ceilalţi ţin cu dinţii de dosare, cutii, casete pe care nu le-au mişcat de vreun an sau mai bine. Eu m-am lăsat de azi de acest sport al vremurilor moderne când chestiile nu mai pot fi aruncate. Trebuie să le pui bine, că poate ai nevoie de ele. Între timp ajungi să cumperi cât mai multe şi le stivuieşti până când te sufocă.

Acasă am atacat depozitul doar ca să îmi dau seama câte nimicuri deţin. Nimicuri care îmi blochează rafturile pe care aş prefera să le văd aproape goale. Sunt un obsedat al cablurilor. Am de toate felurile şi lungimile. USB, jack, RCA, DVI, crossfire, SATA, SCART, component, HDMI. Câte vreo 4, 5 variaţii din fiecare şi apoi încă vreo 30 combinate. Cred că le voi dona, ori vinde pe okazii.ro. Am început deja cu o geanta de voiaj si un stepper care zac nefolosite. Am donat homeless-ului din cartier nişte haine. Trebuie să închei să adun atâtea.

Se spune că nu poţi acumula lucruri/idei noi decât dacă le faci loc în viaţa ta. Aşa că te provoc să te înnoieşti. E cam ceva în genul acţiunii Let’s do it Romania! doar că în dulapul şi în capul tău.

Ultimele articole

Articole recomandate

7 Comments

 1. În primul rând o mică notă asupra Let’s do it România. Mi se pare o acțiune inutilă, pentru că atâta timp cât nu ne vom civiliza ca popor, degeaba există o mână de oameni care vor face munca gunoierilor. Care gunoieri ar trebui reclamați și amendați pentru că nu-și fac treaba, la fel cum ar trebui amendați cei care aruncă gunoaie pe unde îi taie capul.

  În al doilea rând, și eu am o sacoșă de cabluri. Care sunt frumos ordonate într-o cutie și care mă scot din impas atunci când cumpăr de exemplu un hard-disk nou care nu vine cu cablul necesar sau pur și simplu când am nevoie.

  Frecvența cu care ai nevoie de chestii care le consideri inutile în acest moment crește exponențial în momentul în care nu le mai ai. Am aruncat cred că mii de cuie, șuruburi și piulițe și peste 1 săptămână cine căuta disperat un șurub M5?

  Faptul că ținem „stuff”-ul aglomerat și neordonat nu înseamnă că e total inutil. Evident când cumperi chestii doar ca să le ai, apare o problemă. Dar nici extrema cealaltă, cu aruncatul a tot ceea ce pare inutil, nu mi se pare o atitudine sănătoasă :)

 2. Tare de tot.
  Tatal meu are o vorba: Nu arunca un lucru piina nu ai cu ce sa l inlocuiesti ca pe urma…
  Eu le tot inlocuiesc virtual pe majoritatea si cind imi cade un chilipir pe mina imi dau seama ca nici nu am nevoie de acel ceva pe cit eram de dependent inainte.

  Casa curata si spatiu luminos iti largesc orice perspectiva, piina la urma nu mai poti spune ca nu ai unde sa gazduiesti un homeless,
  LOL, LOL

 3. Pana sa dea George linkul, nu auzisem de George Carlin (sa-mi fie rusine). Am cautat si alte glume si mi-a placut foarte mult. Cred ca a fost model de inspiratie pentru ceilalti artisti de stan-up comedy. RIP!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.