Categorie: GADGET

E timpul pentru un nou telefon, dar ce faci cu cel vechi?

The_Cashbox

Serios, ce faci cu smartphone-ul vechi dacă totuși l-ai luat anul trecut? Îl dai părinților, bunicilor sau vecinei blonde de pe palier? Glumesc, vecinei să îi duci niște flori, iar părinții o să îți spună probabil că e prea complicat pentru ei. Nici telefonul fix digital pe care l-ai luat de black friday anul trecut nu l-au descifrat încă. Probabil e tot în cutie.

Eu zic că mai bine îl vinzi, se devalorizează prea repede ca să îl ții în casă și să nu îl folosești. Așa a făcut și Radu cu telefonul lui, l-a vândut, însă ca să nu se mai complice cu site-urile de anunțuri și cu neserioșii de pe acolo a mers la The Cashbox.

Hai să îți spun pe scurt cum stă treaba cu ei. The Cashbox este o consignație cu plata pe loc. Nu trebuie să îți lași produsul acolo și apoi să te sune ei când, și cel mai important, dacă l-au vândut. Peste jumătate de an așa. Cu electronicele nu merge așa. Azi valorează 1000 de lei, mâine 900 pentru că s-a lansat o versiune mai nouă.

E un magazin cu sens invers. Tu ești vânzătorul și ei cumpărătorul. Singura diferență ar fi că ei stabilesc prețul. E un preț bun totuși, prețul pieței de second-hand.

Trebuie să știi câteva lucruri. Ai nevoie, sau ar fi recomandat să ai la tine factura de achiziție. Dacă nu o ai nu e problemă, vei semna o declarație că produsul pe care îl vinzi e al tău și nu al părinților. Ar fi bine să ai la tine cutia și accesoriile produsului. Cu cât e mai complet pachetul cu atât cresc mai mult șansele să primești mai mulți bani pe el. Și…. cam atât.

Îți ia mai puțin de 5 minute să vinzi un telefon, și poți pleca direct să îți cumperi versiunea mai nouă, lansată probabil ieri. Sigur, nu te duce cu primul tău smartphone cumpărat acum 5 ani. Nu mai valorează mare lucru, și cu siguranță nu mai ține bateria decât 30 de minute la el.