E timpul pentru un nou telefon, dar ce faci cu cel vechi?

The_Cashbox

Serios, ce faci cu smartphone-ul vechi dacă totuși l-ai luat anul trecut? Îl dai părinților, bunicilor sau vecinei blonde de pe palier? Glumesc, vecinei să îi duci niște flori, iar părinții o să îți spună probabil că e prea complicat pentru ei. Nici telefonul fix digital pe care l-ai luat de black friday anul trecut nu l-au descifrat încă. Probabil e tot în cutie.

Eu zic că mai bine îl vinzi, se devalorizează prea repede ca să îl ții în casă și să nu îl folosești. Așa a făcut și Radu cu telefonul lui, l-a vândut, însă ca să nu se mai complice cu site-urile de anunțuri și cu neserioșii de pe acolo a mers la The Cashbox.

Hai să îți spun pe scurt cum stă treaba cu ei. The Cashbox este o consignație cu plata pe loc. Nu trebuie să îți lași produsul acolo și apoi să te sune ei când, și cel mai important, dacă l-au vândut. Peste jumătate de an așa. Cu electronicele nu merge așa. Azi valorează 1000 de lei, mâine 900 pentru că s-a lansat o versiune mai nouă.

E un magazin cu sens invers. Tu ești vânzătorul și ei cumpărătorul. Singura diferență ar fi că ei stabilesc prețul. E un preț bun totuși, prețul pieței de second-hand.

Trebuie să știi câteva lucruri. Ai nevoie, sau ar fi recomandat să ai la tine factura de achiziție. Dacă nu o ai nu e problemă, vei semna o declarație că produsul pe care îl vinzi e al tău și nu al părinților. Ar fi bine să ai la tine cutia și accesoriile produsului. Cu cât e mai complet pachetul cu atât cresc mai mult șansele să primești mai mulți bani pe el. Și…. cam atât.

Îți ia mai puțin de 5 minute să vinzi un telefon, și poți pleca direct să îți cumperi versiunea mai nouă, lansată probabil ieri. Sigur, nu te duce cu primul tău smartphone cumpărat acum 5 ani. Nu mai valorează mare lucru, și cu siguranță nu mai ține bateria decât 30 de minute la el.

Ultimele articole

Articole recomandate

8 Comments

 1. Salut George,

  Sa iti spun experienta mea la cashbox:

  Tableta lenovo 2 ani garantie noua cutie accesori la emag 950 lei

  Oferta lor:200 lei

  Morala: nu mai face reclama la toti bisnitarii care iti ofera 20 ℅ din valoarea unui produs aproape nou,este mai rau decat deci ce dau telefoane in piata , macar aia sunt mai corecti

 2. Sincer, nu mi se pare ca ofera un pret corect. Pot zice ca am fost degeaba la ei, deoarece pt un produs pe care eu l-am achizitionat acum 1 an in valoare de 2000 lei, cu garantie, factura,in stare impecabila, ei imi ofera 600 lei. Ruşinos.

 3. Salutare domnule Buhnici ! Am si eu o intrebare scurta. As vrea sa imi achizitionez un laptop si nu stiu ce sa aleg, unii prieteni imi zic ca firma Asus e mai buna altii zic ca Dell si Lenovo. Dumneavoastra ce mi-ati sugera ?

 4. Salut George . Pot vinde si eu un samsung galaxy a 50 cu display ul ( sticla e ok dar ce e sub e spart si nu se mai aprinde) spart cu cel putin 500 de lei . Daca da , de unde ? Mersi

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.