Termoselfie cu un super-gadget! [UNBOXING & REVIEW]

Pentru mine, pasionat de gadget-uri și de toate lucrurile care funcționează pe curent, acesta este un super-gadget. Și mă bucur că a venit la final de decembrie odată cu frigul și zăpada, pentru că o să mă pot juca cu el prin toată casa ca să identific toate problemele, scurgerile de căldură care sper că nu există. Eu știm că am izolat foarte bine toată casa, chiar nu vreau să găsesc nimic. Dar cine știe.

Aceasta este o cameră cu termoviziune, o cameră termografică cum ii se mai spune, și este folosită de profesioniști pentru a identifica scurgerile de căldură din izolație, îmbinări sau orice fel de punte termică. În plimbaj mai comun, toate locurile pe unde pierzi căldură prin casă, dacă ai aerisit sau nu corect caloriferele și dacă eventual ai probleme cu unele cabluri din instalația electrică.

Aplicabilitatea acestor camere este uriașă, și știu că și pompierii de la noi au început să folosească așa ceva de curând, așa cum se face în țările civilizate. Imaginea este ca în filmele de acțiune, în infraroșu, iar camera măsoară temperatura oricărei suprafețe pe care o vede. Așa poți vedea de exemplu dacă Radu este sănătos, mai bine și mai rapid decât cu un banal termometru.

Tehnologia este foarte accesibilă de ceva vreme, o astfel de cameră ajungând la doar 800-900 de euro, dacă nu luăm în calcul și variantele pe care le poți adapta la un telefon mobil, acele camere mici de la Flir.

Dar mai bine hai să îți arăt ce probleme avem noi pe la studio, pentru că acesta a fost motivul principal pentru care am vrut să ne jucăm cu ea.

Ultimele articole

Articole recomandate

3 Comments

  1. Salutare George, stiu ca e un total OFF TOPIC, dar incerc :)) te rog spune daca cumva vezi mesajul asta, ce ar fi mai bun intre un iphone 8 plus si iphone Xr? :d astept un raspuns daca poti, multumesc anticipat

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.