VIDEO – Un experiment cu telefonul la volan

Telefonul la volan (www.buhnici.ro)

Calea Victoriei. Ora 18. Corporatiștii se întorc acasă precum rațele din filmulețele virale din India. Cârduri lungi de mașini cuminți avansează câteva sute de metri și apoi stau la următorul semafor. După o zi de muncă la companie, e timpul să mai rezolvăm din mers câte o urgență și abia apoi problemele noastre personale. Văd fețe preocupate și stresate. Suntem o generație foarte stresată. Așa arată câteva minute de „pândă” cu aparatul foto.

Am surprins doar câțiva cu aparatul foto dar am văzut zeci în cele câteva minute. Cel mai bine îi văd însă ziua de pe scuter. Concentrați la șeful, iubi, copil, bonă, amantă etc, uită să semnalizeze când fac stânga, uită să plece de pe loc la verde, frânează tardiv. E plictiseală mare în trafic recunosc dar telefoanele voastre ridicate la ureche sunt pentru mine adrenalină din aia rea. Am recreat împreună cu pilotul Bogdan Marișca un scenariu pe care îl vedem deja zilnic în trafic. Privește cu mintea și gândește-te că în locul cuburilor puteau fi oameni.

Neatentia la volan te poate costa. Invata sa o eviti la cursurile gratuite Driving Skills for Life pe 22, 23 şi 24 mai la Iaşi şi pe 29, 30 şi 31 mai la Cluj. http://bit.ly/FordDSFLromania

Posted by Ford Romania on Thursday, May 14, 2015

Nu vreau să postez aici clipuri sângeroase de sensibilizare pe care probabil le-ai văzut deja dar îți dau o temă de gândire. Dacă te mai uiți o dată la poze, toți cei care vorbeau la telefon au totuși centurile de siguranță prinse. De aceea cred că suntem ca acum 4-5 ani când toți circulau fără centuri și a fost nevoie de mai multe campanii de conștientizare dar mai ales de… amenzi. Multe amenzi. E momentul să face la fel și cu telefonul mobil la volan. Înăinte să aflăm și oficial că smartphone-ul e legat de mai multe accidente la volan decât alcoolul.

Ultimele articole

Articole recomandate

23 Comments

  1. Salut George, sunt nedumerit in privinta alegerii optime dintre, bmw 320d 177cp an 2008-2009 (rulaj 180.000-270.000)-bmw 320i 150cp an 2008-2009 (rulaj 80.000-150.000)-honda civic 1.8 i-vetec 140cp an 2009 (hatchback, rulaj 50.000-120.000), toate cutii automate, mentionez ca o sa merg zilnic 20-25km pe zi (Bucuresti), iar anual cu excursii, etc in jur de 15.000km. Ma intereseaza fiabilitatea, tinuta de drum, intretinerea? O zi buna, multumesc!

    • Salut. Tu ai acolo masini din diferite categorii. As alege masina pe benzina daca mergi in oras si automobilul cu cei mai putini kilometri. Toate optiunile tale sunt ok. E chestia de masina care arata cel mai bine.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.