Categorii: Auto, Editorial

Tehnica “pumnului în masă”

În manualul lui Bogdan Ficeac, una din primele două metode descrise ca tehnici de manipulare este cea în care partea constrânsă la o reacţie de tipul „pasului înapoi” foloseşte forţa excesivă din poziţia dominantă pentru a tăia elanul celor care vin cu pretenţii, fie ele chiar justificate.

Adică nu mai comentaţi aiurea că RCA-ul s-a scumpit de patru ori în ultimii patru ani, că tocmai vă anunţăm intenţia de a-l mai umfla cu 10%. Peste cei 40% de la începutul anului. Aşa că mai bine vă împacaţi cu ideea că noi facem preţurile, staţi la locurile voastre şi plătiţi dacă aşa vă obligă legea.

Din nefericire, rareori riposta violentă este suficientă pentru a convinge adversarul să se oprească. Poate doar să ne intimideze… momentan. De cele mai multe ori, genul acesta de atitudine conduce la escaladarea conflictului, adică ne veţi enerva tot mai mult şi ne veţi împinge la o confruntare dură. Întoarcerea loviturii duce la deteriorarea bunelor relaţii dintre parteneri, dar vă vom face să vă amintiţi că ne-aţi vândut încredere, că vă bateţi joc de ea când ne ţineţi cu maşinile aiurea prin service până ne decontaţi reparaţiile.

Cand esti cel care gestionează încrederea… mai mult pe ProMotor.ro