Ţeapă românească la OMV

Cei care alimentează la OMV sunt deja familiarizaţi cu promoţia OMV Eurofan Bonus Card. Trebuie să alimentezi de vreo 900 RON ca să strângi vreo 30 de puncte pe care să le preschimbi apoi pe o minge Kappa de baschet sau fotbal. O promoţie de sezon, că tot vine Campionatul European de Fotbal EURO 2008. Toate bune şi frumoase. Din prea multă mărinimie, OMV le oferă clienţilor români posibilitatea să cumpere o astfel de minge dacă nu au cum sau nu au chef să strângă toate punctele până la finalizarea promoţiei. Preţul din OMV Băneasa este de aproximativ 70 RON.

Şi atunci în ce constă ţeapa? I-am spus ţeapă, dar tind acum să cred că este mai mult o furăciune ieftină şi o bătaie de joc. Să vă explic.

Zăpăcit cum eram acum câteva zile când am intrat într-o benzinărie OMV din Austria, mi-au căzut ochii pe promoţia lor. Aceiaşi ca la noi. Şi acolo trebuie să alimentezi nu ştiu cât, să aduni puncte şi să le preschimbi în mingi. Diferenţa flagrantă apare atunci când vrei să cumperi mingea pe loc, fără să fi adunat vreun punct. În Austria, adică în partea civilizată a UE, nu costă 70 RON = 19 EURO. Ci senzaţionala sumă de 2 EURO. Vorbim aici de aceleaşi mingi originale Kappa, vândute în aceleaşi benzinării ale aceleiaşi companii OMV.

Aşadar cântăriţi şi voi cât de mult vă respectă furnizorul vostru de carburant. Dincolo de faptul că în aceiaşi staţie OMV din Austria am mai găsit toalete spaţioase curate precum o farmacie, cameră specială pentru duş, cameră specială pentru fumători (închisă de restul cafenelei, astfel încât să nu ne intoxice pe noi, cei care nu am ales să murim de ţigară) şi preţuri la dulciuri, apă sau răcoritoare sub preţurile din magazinele de benzinărie de la noi.

Dacă stau să mă gândesc bine, chiar Consiliul Concurenţei ar putea verifica preţul de aprovizionare al mingiei şi adaosul practicat. Din câte ştiu, la OMV scrie că acesta nu depăşeşte 300%. De la 2 EURO până la 19 EURO adaosul este de aproape 2000%.

Şi dacă tot m-am pornit, o să vă mai spun ceva despe cât de austrieci sunt carburanţii lor de tip Premium în viitoarea mea postare. Mamă, ce m-am enervat!

Editare ulterioară:
Am fost contactat de un comunicator de rang înalt din OMV Petrom, deranjat de acest articol. Parţial pe bună dreptate. Ne este clară acum promoţia lor, nu comentez suplimentar pentru că se înţelege din comentarii.

Asta nu înseamnă însă că mingile pe care eu sau valentino le-am gasit spre vânzare în decathlon, parndorf sau chiar OMV nu costau mai mult de 3 euro. Fără alte promoţii incluse. La noi se vând cu 19 euro. Acelaşi domn de la PR spune că poate cei din staţia OMV din Austria nu respectau promoţia dictată de la centru şi s-au apucat sa vândă mingile de capul lor. Aşa o fi.

Dacă trag totuşi linie, îmi iese bine de tot la numărătoare bătaia de joc.

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

35 Comments

  1. Anul acesta a fost promotie la gadgeturi in benzinariile omv cu acumulare de puncte pana pe data de 15.02.2015 dar in data de 08.02.2015 dupa ce am alimentat nu am mai primit puncte deoarece sau facut cateva schimbari la data limita cand se mai dau puncte. Adica vine persoana ,alimenteaza cu carburant intra sa plateasca ,plateste si cand sa primeasca puncte i se spune NU VEDETI CE SCRIE PE ACEASTA PLACUTA!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.