Categorie: Editorial

Taraba Virtuală merge în finala internațională Chivas Venture

E stabilit. Taraba Virtuală este busines-ul care va merge mai departe în etapa internațională a competiției, la Oxford și la Amsterdam. Și asta pentru că au făcut o treabă excelentă.

Pe scurt, Taraba Virtuală este o aplicație mobilă care pune în legătură producătorii mici cu cei interesați să cumpere produse naturale, crescute local. Și nu numai. Am găsit și jucării croșetate manual, dulceață și siropuri de plante și abia aștept curcanii și în general carnea ”fără aditivi”.

Îți spuneam în articolul precedent că am ales finaliștii. Aceștia erau THATS, o companie care facilitează învățarea pentru nevăzători, AXOSUITS care crează exoscheleți pentru cei cu paralizie sau atrofie musculară, RISE care este un gadged ce trimite locația și detalii despre motociclist în cazul unui accident și eCuore, ce au creat un tricou ce îți monitorizează semnele vitale.

Taraba Virtuală este deja funcțională, are vânzători înregistrați în aplicație, și are și comenzi. Acesta este unul din punctele forte ale unui start-up, deja funcționează. Asta mă bucură cel mai mult, mai ales că am făcut parte și din juriu alături de Marius Ghenea, Khaled Al Mezanyen și Tudor Furir.

Apropo, îl mai știți pe Khaled, nu? :)

În plus, aplicația este foarte simplu de utilizat și poți discuta detaliile comenzii direct cu vânzătorul. Poate nu ești acasă când se estimează că ajnuge pachetul și vrei o livrare întârziată cu câteva zile. Dacă nu ești acasă în perioada asta eu sper că te relaxezi undeva pe pârtie în alpii Austrieci. Acolo aș vrea să fi eu acum.

Așadar, să le urăm succes celor de la Taraba Virtuală, și Roxanei Bitoleanu, care deși au obținut o finanțare de 5000 de euro, se luptă acum pentru premiul cel mare, în două etape. În martie ea se află la Oxford și în mai la Amsterdam.

Pe lângă premiul desemnat de juriu câștigătorului, Chivas oferă tuturor celor 5 finaliști ai etapei locale participarea gratuită în programul de antreprenoriat BusinessDrive, susținut de Marius Ghenea, ediția februarie 2018.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Te-ai înscris la GIVEAWAY? Nu vrei un Razer Phone? De ce? – buhnici.ro/giveaway