Categorie: #casabuhnici

SUNT PROSUMATOR!

Visul meu a devenit realitate, am devenit prosumator! Acum pot injecta curent în rețea și pot fi și plătit pentru asta! Pe persoană fizică chiar! Am să vă explic în detaliu și vouă ce trebuie să faceți, unde trebuie să mergeți, ce acte aveți nevoie și câte săptămâni trebuie să vă luați liber de la job ca să le completați. Nu glumesc, e chestie serioasă, sunt o mulțime de aprobări și documente de a trebuit să le urc pe WeTransfer ca să le pot trimite.

Acum însă mă bucur de soare, de sursa asta inepuizabilă de energie care alimentează casa, viitoarea mașină electrică, și probabil și pe vecinii mei. Și e gratis! Sigur, nu mă aștept la sume exorbitante câștigate din curentul pe care îl dau înapoi în rețea, sunt chiar puțini, însă voi avea avantaje mai mult noaptea și știu că nu mai pierd toată această energie gratuită.

A fost puțin mai greu cu invertorul, până l-am ”hacker-it” ca să poată trimite puterea maximă produsă înapoi în rețeaua celor de la enel, dar am reușit. Am avut noroc cu niște cei mai buni ”hackeri ingineri” Tudor și Laurențiu, care l-au făcut să meargă în câteva minute. Apoi operațiunea de schimbare a fost rapidă și simplă. Au venit cu contorul nou, cu autocitire prin rețeaua GSM, l-au montat în locul celui vechi și gata.

Ba chiar am reușit să îmi beau cafeaua de dimineață uitându-mă la soarele acesta frumos care nu intră niciodată în grevă, nu rămâne fără energie, și zâmbește pe panourile fotovoltaice chiar și iarna!

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.