Categorie: GADGET

SUMMER IS COMING! – SKYWORTH – ”RĂCORICĂ” CU WI-FI

Vine vara și cu siguranță ne trebuie ”Răcorică Răducanu”. Adică va trebui să îți cumper un aparat de aer condiționat, mai ales dacă te-ai mutat sau cel vechi bagă mai mult aer cald decât rece. Apropo, știi că este recomandat să faci o curățate a aerului condiționat cel puțin odată pe an. Ba chiar de două ori pe sezon dacă îl folosești foarte des, toată ziua la birou de exemplu. Dacă nu chemi pe cineva să îl curețe la nivel profesional, o să respiri toți microbii și tot praful de anul trecut. Și apoi te miri că dezvolți nu știu ce alergii.

Modelul testat de noi în review-ul video de mai jos este un SMVH12B-2A2A3NH de la Skyworth. Destul de complicat numele, dar, dacă vrei un aparat silențios și eficient cu o capacitate de răcire de 12.000 BTU, care să nu îți găurească bugetul pentru vacanță, acesta este. L-am montat de câteva zile la noi la studio, ca să vedem în primul rând dacă poate acoperi o suprafață de 70 de metri pătrați în regim open-space. Având în vedere că temperatura de afară nu a fost foarte ridicată, și aparatul a mers constant la 20% din capacitate experimentul a fost un succes.

Pentru 1600 de lei, prețul de pornire fără modului de WiFi considerăm că și-a făcut treaba foarte bine și intenționăm să îl mai ținem în probe pentru că am găsit câteva caracteristici interesante la el, și anume:

Are un invertor de calitate, folosește R32 ca agent de răcire, care este cu ”doar” 68% mai eficient și mai puțin poluant decât vechiul R410. Modulul interior este foarte ușor, doar 9 kilograme, așadar poate fi montat fără probleme și pe un perete de gips-carton, iar compresorul este de la Sanyo. Da, avem încredere în ei pentru că vor rezista mult peste garanția de 5 ani pe care o are aparatul. Ce mai este de menționat? Ventilatorul modulului interior folosește un motor complet controlabil în turație, de la 1% la 100%, pas cu pas.

În plus, există și un Nordic Kit care adaptat aparatului poate fi folosit la încălzirea camerei în care este instalat, chiar și când afarăî sunt -25 grade. Adică îl poți folosi atât vara cât și iarna doar pe acesta. Atenție însă să îl cureți și mai des.