STUPID – adeverința de taxă auto de la ANAF care nu există !

sursa:vidu.ro

Încâlcite sunt căile prostiei și birocrației românești. Toți cei care s-au grăbit să își înmatriculeze în această perioadă mașinile importate după 2007 fac ture între înmatriculări și administrațiile fiscale de pomană. Înmatriculările sunt blocate de o adeverință obscură care nici măcar nu există. Polițistul de la înmatriculări este obligat să ceară o „adeverință de la trezorerie cum că fostul proprietar nu și-a recuperat taxa auto” iar ANAF-ul nu dă așa ceva. Așa că înmatriculările sunt blocate. Totul a plecat de la o pereche de miniștri isteți (Mediu și Finanțe) care au transformat toată chestiunea taxei într-un labirint, astfel încât nimeni nu mai înțelege cum funcționează sistemul. Cred că nici măcar ei.

SOLUȚII posibile pentru cei aflați în această situație:
1. Solicitați la trezorerie/ANAF o hârtie că nu oferă o asemenea adeverință. Dacă nu vor să dea verbal, faceți o solicitare în scris la care sunt obligați să dea răspuns scris. Probabil că le veți da șah logic polițiștilor dar merită încercat.

Pe măsură ce mai aflu detalii le voi publica aici. Dacă ai trecut prin această situație, trimite un mesaj ca să îi ajutăm pe cei aflați la început de drum și să le scutim nervii, timpul și carburantul.

Ultimele articole

Articole recomandate

122 Comments

  1. Buna ziua!am inscris in 2010 un audi…care ulterior l am vandut…am copie talon,copue carte masina..chitanta am pierdut.o…cum pot recupera chitanta? Si de unde??am fost astazi la ANAF si mi sa spus ca nu a iesit inca legea sa mi poata elibera ei chitanta…ce pot sa fac?? Va multumesc anticipat!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.