SmartTV pentru fotbal – LG SK7900 – [UNBOXING & REVIEW]

Bine, nu este singurul, mai sunt și alte modele însă acest LG SK7900 cu tehnologie Super UHD a trecut pe la noi prin redacție și este unul dintre cele recomandate pentru meciurile de fotbal. Așa spune producătorul dar și pentru că are câteva tehnologii potrivite pentru acest gen de activitate, unii ar spune relaxantă. Nu mă omor după meciurile de fotbal însă nici nu îmi place să mă uit singur la ele. Sunt un sport de echipă și tocmai așa ar trebui vizionate.

SK7900, în oricare dintre cele trei variante de diagonală, 49 55 sau 65 de inci, deține o tehnologie numită Nano Cell Display. Aceasta le oferă și prietenilor tăi care nu au avut loc pe canapea și acum stau pe fotolii, în laterală, aceeași experiență de vizionare.

Avantajul lui este că are o rată de reflecție mai mică a luminii exterioare și a celei emise de iluminarea LED, este mai subțire, iar rezultatul se vede cel mai bine din laterală. La 60 grade se va pierde doar 5% din acuratețea culorilor. Prin comparație, există în piață televizoare, care afișează doar 42% din acuratețea culorilor când sunt privite din același unghi.

Așadar tehnologia le permite tuturor celor care se uită la un televizor și nu se află exact în fața lui să se bucure de aceeași experiență. Sau doar ție dacă te-ai întins pe canapea de oboseală și te uiți cumva din lateral.

Dacă tot vorbim despre tehnologie trebuie să menționăm și avantajele unui panou de tip IPS cu care este echipat acest televizor. Sigur, nu este OLED însă prețul reflectă clar acest lucru. IPS-ul este panoul cu cea mai bună redare a culorilor atât pe televizoare cât și pe laptop-uri și chiar și pe smartphone. La acest model avem așadar un panou IPS cu tehnologie Super Ultra HD care pe deasupra mai este și rezistent la lovituri sau atingeri. Am și testat acest lucru și nu rămân urme pe acesta chiar și la o lovitură mai agresivă.

În al doilea rând avem o tehnologie Active HDR cu Dolby Vision. Da, este certificat de laboratoarele Dolby pentru o imagine curată cu detalii foarte bune chiar și în zonele întunecate ale acesteia.

Pentru că vorbeam de meciuri există un mod de imagine numit LG Football, practic un preset care modifică setările pentru a îți da și mai mult impresia că te afli pe stadion.

Sunetul televizoarelor nu m-a impresionat niciodată, asta pentru că sunt obișnuit să ascult muzica pe o pereche de căști bune sau pe o pereche de boxe dedicate. Lucru pe care ți-l recomand și ție ca investiție auxiliară atunci când cumperi un televizor. Nici măcar nu trebuie să le schimbi peste 10 ani când vei schimba televizorul dacă îți iei ceva de calitate. Chiar și cei de la LG au un subwoofer special pentru televizoare care se cheamă Telly Woofy.

Legat de preț SK7900 se află în zona medie, adică la 3500 de lei pentru varianta de 49 de inci.

Ultimele articole

Articole recomandate

14 Comments

  1. Salut George . Am nevoie de un raspuns . As vrea sa imi schimb telefonul ,iar samsung s9 mi se pare prea scump pt ce ofera , si mai merita sau sa ma îndrept spre altceva ??

  2. Salut George am o întrebare . As vrea sa îmi schimb telefonul și un s 9 mi se pare prea scump pentru ceea ce oferă . Oare mai merita s8

  3. LG SK7900…..va rog sa imi spuneti care ar fi argumentele achizitionarii acestui televizor , sau va rog sa imi recomandati cea mai buna varianta de tv smart….care sa se incadreze intr-un buget mediu de 3500 de lei, precizez ca utilizarea cea mai frecventa va fi …tv, youtube, conectare ps 4, si oneplus 3. multumesc de intelegere…

  4. Salutare,
    Am nevoie de opinia ta; aș dori să achiziționez un televizor 4k și momentan sunt destul de indecis, nu știu ce să aleg dintre acest LG SK7900 și Samsung 49MU7002, amândouă fiind la un preț similar. O părere ar fi foarte apreciată.
    Prioritățile pentru utilizarea televizorului ar fi urmatoarele: Gaming (consolă) > Filme > Meciuri.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.