Shopping online, my way!

Când vine vorba de cumpărăturile online, fiecare dintre noi are lista lui secretă de ponturi. Unii sunt maeștri ai reducerilor, alții experți în cumpărături din State. Oricare e ”specializarea” ta, îți ofer câteva ponturi pentru un shopping smart!

1. Cumpărăturile trebuie să se nască dintr-o nevoie. Încerc să limitez ”frunzăritul” de oferte doar ca să văd ce a mai apărut. Ajută să stai totuși informat despre ce se poate cumpăra online. Eu cumpăr de pe net chiar și lapte praf, scutece, baterii, becuri, cafea sau hârtie. Ca să nu pun la socoteală toate electronicele și electrocasnicele de prin casă, cărți, muzică.

2. Dacă ai găsit ceva foarte interesant, fă un pas înapoi și gândește-te cât de mult ai nevoie de acel obiect. Cu cât mai scump, cu atâtea mai multe zile de reflectie. Dacă e o super-afacere și nu îți ajung banii, poate nu îți trebuie. Dacă nu trebuie ratat, vezi cardul de credit de la finalul postării.

3. Calitatea produsului și specificațiile sunt foarte importante. Nu te zgârci. Un produs prea ieftin este… prea ieftin. Riști să fii nevoit să îl schimbi repede ori să te frustreze. Caută review-uri pe bloguri și site-uri. Eu le caut mai ales pe cele video. Așa am descoperit spre exemplu că o pereche de boxe pe care mă pregăteam să le iau sunt mai bune pentru film decât muzică. Vezi cel puțin două-trei teste de pe site-uri diferite.

4. Unele magazine au departament de resigilate. Poți face
afaceri bune cumpărând un produs mai ieftin dar resigilat pentru că un client a fost nemulțumit de culoare și l-a returnat sau nu i s-a potrivit.

5. O dată ce te-ai hotărât care e produsul de cumpărat, verifică prețul. Dacă ai pornit la shopping din .ro există comparatoare ca price.ro, shopmania.ro, compari.ro. Uneori există campanii de reduceri anunțate, așa că ajută să îți programezi și cumpărăturile în funcție de ele. Vezi Black Friday spre exemplu.

6. Verifică site-ul dacă e funcțional și credibil. Evit să cumpăr de pe site-uri despre care citesc prima dată. Dacă au un produs rar și interesant, dau un telefon la firma lor sau verific impresiile altor clienți pe forumuri.

7. După ce lansezi comanda, verifică emailul de confirmare. Orice site serios trimite așa ceva. Dacă apare vreo problemă, e ușor să dai un telefon și să le spui să schimbe ceva înainte să plece coletul spre tine.

8. Indiferent că e online sau la stradă, orice magazin e obligat să ia marfa înapoi fără explicații în 10 de zile. Unele site-uri oferă chiar și 30 de zile. Folosește-te de dreptul tău dacă produsul e defect. Nu abuza de asta ca să faci pagubă pentru că te vor pune pe o listă neagră.

9. Eu folosesc la cumpărături numai cardul. Nu umblu cu cash pentru că banii lichizi sunt greu de păzit în buzunare. Fii cu băgare de seamă ca pagina de procesare a plății să fie securizată. Adică să înceapă cu https:// . Acel ”s” arată că nimeni în afară de tine și bancă nu vede (în teorie) cardul. Nu am fost păgubit până acum la astfel de plăți și te încurajez să faci la fel. Dacă nu ai un card de cumpărături, vezi mai jos o opțiune de la OTP.

Cumparaturi asa cum doresti. Cumpara ORICE, ORIUNDE, acum in 6 RATE lunare fara dobanda. Afla mai multe detalii. OTP Bank

Avantajele acestui produs sunt:
E un VISA Clasic Transparent de pe urma căruia obții:

· bani instant, oriunde si oricand;
· 0% dobanda pentru o perioadă de pana la 55 de zile pentru platile efectuate la comercianti;
· suma minima lunara de rambursat de numai 2% din creditul utilizat; *
· utilizare nationala şi internationala;
· acceptare în milioane de locaţii care afiseaza siglele VISA şi MasterCard, aproape oriunde in lume.
* la aceasta se vor adauga eventualele dobanzi si comisioane datorate bancii.

Ce e diferit față de alte carduri de credit:
– Totul in rate, absolut totul, fara nicio gluma, fara nicio steluta, conditie.
– Nu trebuie sa cauti niciun insemn de magazin partener sau sa citesti conditiile de acordare a ratelor, chiar si chioscul de la coltul strazii, daca are POS, iti ofera rate instant.
– Ai 6 rate si online, la noi sau oriunde (poti spune ca suntem parteneri si cu Amazon sau eBay! J)
– -Acordare rapida
– Documentatie simplificata

Ultimele articole

Articole recomandate

25 Comments

 1. nu prea sunt de acord cu cumparaturile online pt ca incurajeaza cresterea somajului.
  nu sunt de acord nici cu plata cu cardul de exemplu la benzinarii automate fara personal cum exista cam peste tot in strainatate. Incurajeaza montarea de masinarii iar oamenii de rand vor muri de foame pt ca nu vor mai gasi nimic de lucru
  Acelasi lucru l-am obsevat si pe autostrazi in Franta, Spania unde totul e automat mai nou, inchipuiti-va cati oameni si-au pierdut locul de munca

 2. Buna,
  Iti scriu in speranta ca o sa imi raspunzi!
  Am deschis un magazin online recent si nu imi dau seama daca mai este necesara notificarea autoritatii pentru protectia datelor cu caracter personal potrivit deciziei Nr.200 din 14 Decembrie 2015.
  Comenzile oe site se fac fara inregistrarea unui cont.
  Multumesc anticipat

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.