Sfaturi de cumpărare 9

Salut George, as dori o parere de la tine referitor la autoturismele skoda
octavia I, daca ai idee la ce trebuie sa acord atentie cand achizitionezi un
astfel de masina sh si daca stii ceva preturi de revizii de peste 110000 km.
Ti-as fi recunascator pentru sfat. Am vazut o astfel de masina skoda octavia
1,9 tdi, din 2001 cica 110000 km inmatriculata la 4100 euro. ce parere ai?
Multam.

Răspuns:
O ofertă atrăgătoare, care însă nu mă convinge. Este imposibil să aibă numai 110.000 km la bord o maşină pe motorină cu 8 ani vechime. Nici un proprietar de diesel nu merge doar 14.000 km pe an. Mai ales dacă a fost adusă din străinătate unde se merge cu un diesel între 30 şi 60.000 km pe an în mod obişnuit.

Altfel o maşină decentă, care are la bază platforma de VW Golf4 şi motorul 1,9 TDI de 90 de cai bănuiesc. Zgomotos dar muncitor, economic şi fiabil. Verific-o însă la acte, în service, chiar şi la furturi auto. E plin de ţepe zilele astea.

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

4 Comments

  1. .” Nici un proprietar de diesel nu merge doar 14.000 km pe an.”
    Da-mi voie sa te contrazic’ eu am un diesel si nu fac mai mult de 10-15 000 km pe an. Asa ca mai sint si exceptii.

  2. Asemenea lui Mertz si eu am tot diesel si fac cam 15.000km pe an. Cu toate astea chiar nu cred ca ies in pierdere fata de benzina, mai ales din punct de vedere al consumului (maxim 9,3% in Bucuresti, vara, cu AC pornit si trafic…..de Bucuresti. Daca mai pun la socoteala ca o revizie normala + placute frana fata/spate ma costa cam 700 ron cu tot cu manopera…deja nu cred ca mai are rost sa discutam de bani aruncati de pomana.

  3. Marius, Mertz…din start ati pierdut…fa un calcul scurt si vezi ca diferenta dintre un diesel si o benzina, atat la pretul initial cat si la intretinere nu se amortizeaza decat daca faci 25.000 km pe an…si motivu’ „ca consuma putin in bucuresti” este extrem de pueril…un diesel consuma putin abia dupa ce se incalzeste ca lumea…ori in bucuresti, dieselul se incalzeste ca lumea de abia cand ajungi la serviciu..in rest consuma ca un benzinar…si dupa cati km faceti voi, sunt de parere ca doar la asta folositi masina……..spun din experienta ca am o Skoda de 2.0 TDI care in oras mananca ca benzinara…dar eu fac 40.000 pe an…deci sunt castigat…va spun eu ce v-a determinat sa va luati masina diesel…mentalitatea de roman care a fost mai puternica decat cumpatarea extrem de necesara, mai ales in vremurile astea…o analiza la rece a nevoilor ar fi adus la iveala o alta alegere, poate mai buna

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.