Categorie: Cum aduc o maşină din Germania

Sfaturi de cumpărare 2

salut george
vreau sa-mi cumpar personal din germania un volvo s40 sau s60 din anul
2003 2004 2005 si-as dori sa-mi recomanzi de unde as putea sa-l iau

Răspuns:

Salut, tizule!

Îţi înţeleg atracţia pentru marca suedeză, care m-a fascinat dintotdeauna, deşi nu mai este azi la fel de fiabilă precum în poveştile prietenilor proprietari de maşini din seria 700, care se lăudau că maşina este practic indestructibilă şi că rugina fuge de tabla lor precum necuratul de tămâie.

Iubesc şi azi modelul V40 cu motorul 1,9 dci pe care l-am ţinut un an. A fost prima mea maşină cumpărată cu 7.000 de euro din Germania pe care am revândut-o după un an cu 10.500. Spaţiul interior legendar, siguranţa de înaltă clasă chiar şi în lipsa ESP-ului şi chiar viociunea maşinii o recomandă ca o achiziţie ideală chiar şi la 5 ani de când modelul a fost înlocuit cu V50, dovadă şi preţul ridicat de revânzare.

Pe tine te interesează S40, care este o maşină la fel de bună, deşi suferă la spaţiul de portabagaj şi aspect, pe care eu îl consider superior la un V40. Modelul superior, S60 este o limuzină la care am visat câţiva ani, fără să mi-o permit. Consola centrală bate design-ul multor modele noi, la fel şi aspectul exterior. Senzaţia la volan şi siguranţa rămân de vârf, aşadar o achiziţie bună. Părerea mea este că ar trebui să optezi pentru motorizarea D5 pentru S60. Motorul de 2,4 motorină este excepţional pe toate liniile.

Mare atenţie însă la toate modelele Volvo când vine vorba de întreţinere. Maşinile nu mai sunt atât de fiabile precum odinioară, iar piesele sunt usturător de scumpe.

Locul ideal de cumpărare ar fi Suedia sau Olanda, direct de la privat. Mai există şi un târg mare la Utrecht parcă în fiecare marţi. Serios! Umbli pe stradă şi unde vezi o astfel de maşină în curte, întrebi proprietarul dacă nu ar fi interesat să o vândă. Asta presupune însă suficient timp, răbdare, curaj şi o metodă de comunicare cu suedezul. Adică, dacă nu ştie limba engleză, vei cam avea nevoie de traducător.

Poţi găsi Volvo destule şi în Belgia ori Germania. În Belgia îţi recomand www.caryncar.com, în Germania, ce pică proaspăt pe mobile.de . Uite aici o căutare aproximativă.