Categorie: Auto

Sfaturi de cumpărare 19

Salut. Am citit cu mare interes informatiile legate de masinile aduse din Germania. Faci o treaba excelenta. Dar sa trec la subiect. Sunt posesorul unui opel astra g combi 1.7 disel. As dori sa vand masina asta ca este din 2002 si sa cumpar o alta masina .Am ales intre:astra ,skoda si passat, bineinteles toate combi. Sunt familist si-mi place sa calatoresc pe bani cat mai putini. Asta vara 2010 am fost in Austria 2 saptamani cu mancare de acasa si dormit in masina. A fost super.

Din cele 3 masini,passatul mi-a cazut la inima. Am citit mai multe informatii de pe net, am vorbit cu mecanici si vanzatori de piese. In fine,in buzunar am cam 9000 euro+inca ceva dar trebuie sa fac economii ca sa mai strang. Din ce am vazut pe mobile.de asa cum ne-ai invatat, aproape toate passaturile trec peste 160 000 km. si pret de app. 9500 euro. Nu stiu cum sa pun intrebarea. La km astia masina mai e buna sau mai merg si eu 50 000 km si apoi incep sa bag bani in ea de nu mai stiu pe unde sa scot camasa.

Mentionez ca am o cunostinta in Germania care locuieste acolo si a zis ca-mi cauta masina de la prticulari .Ca ar avea o garantie mai mare,ca n-ar fi ”prelucrata”.La passat ma intereseaza motor de .9,disel, 77 kw, 105 cp, dublu klimatronic si cam atat. Fara fite sau multi senzori, ca am inteles ca sunt destul de sensibili si costa daca se strica. Mi-a placut si astra moelul mai nou,2007 2008 dar am inteles ca are probleme pe la electronice;ar fi mai usor de intretinut.

Si mai am o intrebare:cum e cu noua taxa de inmatriculare 2011? Am fost la trezorerie si mi-a calculat taxa cum am calculat-o si eu pe net.app.1650 euro pt.ce vreau eu. Daca astia au zis ca se scumpeste cu 30-50% cum de mie imi iese ca si celor de la trezorerie diferenta asa mare? Anul trecut o masina de genul asta avea taxa app.550 ,iar acum 1650 euro. Deci o marire de 200%. Cum vine asta. Vreau sa-mi dai cateva sfaturi. Ce masina sa aleg (merg app.pe an cam 20 000 km)? Daca sunt inca bune passaturile variant dupa ce au fost rulate peste 160 000 km? Am uitat de skoda (sincer nu prea imi place breakul de la ei) dar daca e mai buna trec si peste aspect,forma. Vreau sa fie cat mai practica incapatoare,dar si frumoasa. De altfel cum vor toti romanii(mare,grasa si frumoasa si devreme acasa si eventual si cat mai ieftina) (bineinteles ca nu se poate)

Astept rspunsul tau cu mare nerabdare.

Cu deosebit respect Ciprian Arghire.

Răspuns: La bugetul tău de 9.000 de euro, nu prea mai poți lua un second hand diesel la un preț decent. Passatul ține destul de sus prețul la revânzare și nu e cea mai bună investiție pentru că toți își doresc unul. Problema este că orice vei lua, vei plăti o taxă de cel puțin 1600 de euro pentru un euro4 cu filtru de particule. Apoi vor veni primele revizii, obligatoriu distribuția. În primul an ai putea avea noroc să nu bagi bani în ea, sau nu. Și atunci vei fi un om care și-a dat toți banii pe o mașină la mâna a doua și acum se împrumută să o repare. LA 20.000 de km maximum pe an, cu un efort suplimentar ai putea lua tocmai  “feblețea” ta, o Skoda Octavia break. Sunt spațioase și relativ fiabile. Există un lot cu probleme însă la TDI-urile din 2009-2010 la volantă care începe să trăncăne și trebuie schimbată. În garanție nu ar fi o problemă, altfel te va ustura cheltuiala. Alte probleme cunoscute nu știu să aibă. Sub 14.000 de euro poți lua o Skoda Octavia Combi cu motor de 1.6MPI sau noul 1.2TSI, așadar pe benzină. Fac consumuri decente.  Cu trei tichete Remat o scoți la 11.300 de euro, nouă, în garanție. Alte câteva ocazii second-hand la prețuri ok și istoric cunoscut de la AutoWelt.