Sfaturi de cumpărare 18

Buna seara.

Ma numesc Nistor Alexandru si as dori daca se poate sa ma ajutati la urmatoarea situatie cu aducerea unei masinii second-hand din strainatate :
Cumpar masina X din Germania , fac toate formalitatiile etc , o aduc in tara . Insa nu vreau sa o inmatriculez pe moment (din diferite motive etc) ci dupa 6 luni – 1 an de exemplu .

Astfel intrebarea mea este : pot sa inmatriculez masina dupa mult timp de la aducere ? adica pot expira anumite acte ? risc sa platesc amenzi , penalitati sau orice altceva ce ar putea aparea care sa ma impiedice ?

Orice explicatie este binevenita.

Va multumesc de rabdare ,
O seara buna.

PS. Masina in discutie este un model care are mai mult valoare sentimentala care nu prea se gaseste in Romania , nu are cine stie ce cost de achizitie enorm (cat un Logan ca pret) si de aceea vreau sa urmez aceasta cale , o iau , o restaurez incet incet si cand e gata nu vrea sa am surprize daca procedez in acest fel cu inmatriculatul dupa mult timp.

Din fericire simplu fapt că ai adus acasă o mașină nu presupune nici un fel de altă cheltuială suplimentară până când nu vrei să o înmatriculezi. Ar trebui să o declari la primărie și să plătești impozit, însă nu te grăbește nimeni până nu vrei să îi pui și plăcuțele.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

  1. buna ziua

    Domnule Buhnici va rog o parere despre Opel Meriva.
    As dori sa-mi cumpar o masina de familie si in 6.000 euro nu prea am alte optiuni( sa fie macar din 2005 + diesel)

    va multumesc

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.