Categorie: Auto

Sfaturi de achiziţie Ford Focus 1,6 Tdci

Salut,
Am tot rasfoit blogul tau si am vazut ca dai cele mai bune sfaturi
referitoare la masini. Pe scurt am un buget de 6000 6500 de euro pe care
vreau sa-l “prapadesc” pe o masina Ford focus 1.6 tdci din Germania. Te rog
frumos daca ai idee in ce zona a Germaniei pot gasi mai multe ford-uri de
tipul asta si daca este rentabila masina asta! daca nu astept propuneri care
sa se incadreze in bugetul asta. Multumesc anticipat

Ford Focus 1.6Tdci ar fi putut fi cea mai bună maşină de la Ford. Dar se apropie destul de mult. Nu mă refer la putere, confort sau fiabilitate ci la un bun raport între ele. Am condus o astfel de maşină (model 2007) din Germania până în Bucureşti şi pot să spun că a fost o călătorie decentă.

Motorul trage bine, însă aş fi preferat varinata de 1.8 Tdci, mai rafinată parcă, chiar dacă venea doar cu 100 de cai putere. Noul motor se bazează mai mult pe turbină şi nu e cel mai reuşit. O recunosc şi mecanicii din reprezentanţă. Oricum, se aşează bine la drum lung, consumă 5 şi puţin şi nu e exagerat de zgomotos.

Suspensiile bune ca de obicei pe Focus. Independente pe spate, aşadar excelente mai ales pe drumuri virajate. Nu foarte confortabile, însă nu poţi cere unei bărci să ia curbele sportiv.

Direcţia destul de rigidă în schimb. Volanul este “tare” şi nu extrem de precis. Te obişnuieşti cu el după o vreme.

Interiorul plasticos la versiunile standard. Dacă găseşti o variantă Ghia – nivel de dotare superior – ar fi bine. Cu cât vii mai spre prezent, cu atât mai bine. De pe urma crizei ne-am ales cu mai multă atenţie la finisaje. Sunetul este prost.

Atenţie la kilometri. Am mai spus-o de câteva zeci de ori. Va avea cel puţin 130.000 km la bord după 3-4 ani şi vei avea de băgat bani în schimbarea distribuţiei, poate nişte furtunuri la intercooler, evident frâne, revizie.

Evită prima pagină de anunţuri pe www.mobile.ro.