Categorie: Auto

Sfaturi de cumpărare – Bucureșteancă de 8.000EUR


Mesaj de la Ionut:

Salut George!
Rascolesc de ceva timp pe blogul tau, in cautarea unui raspuns, dar mai tare
intru in ceata. Asa ca m-am gandit sa iti cer direct ajutorul.
Vreau sa aduc o masina din Germania cu un buget total de aproximativ 10000
de euro. In bugetul asta cred ca ar trebui sa se incadreze in aproximativ
8000 de euro de acolo. Daca ar fi sa aleg cu capul, vorba ta, as alege Golf
V sau Fabia…DAR problema abia acum apare…inclin sa aleg cu inima si aici
se incadreaza Honda Civic 1.8 I-VTEC, Mazda 3 si Seat Leon.
Te rog sa imi spui ce parere ai despre modele de mai sus si mai ales ce
motorizari sunt de preferat.
Mentionez ca masina e mai mult pentru oras…Bucuresti:(
Multumesc mult.
Sarbatori fericite!
Ionut Stefan

Răspuns:

Pari un tip cu capul pe umeri dacă vrei o mașină compactă sau chiar mică. Golf V nu e o idee bună pentru că va fi scump raportat la performanțe. Fabia este alegerea cu cap dacă te uiți doar la utilitate și costuri dar e urâtă. Civic-ul este bun dar mai scump la nemți ca la noi (de ce oare?!).

Uite câteva idei mai funky… Dacă e tot pentru oraș să fie de efect dar cu atenție la consum și costuri de întreținere.


Fiat 500.

De la 8.400 negociabil. Tânără, din 2010. Deși motorul e de 1.2, pe caroseria asta e suficient pentru oraș. Cutia e etajată pentru fâțâială iar volanul are funcția aceea City, adică poate fi soft precum un ișler. Pe argintiu rezistă la praf dar pe roșu o să tragă la fete. Doar să fii tu sigur pe sexualitatea ta și să te lupți pentru dreptul de a conduce masculin o mașină cu interior glossy.

MINI ONE din 2009

Toată lumea o să spună că ești foarte cool și că ai dat de bani. Nimeni nu o să creadă că ai dat doar 7500 de euro pe un Mini. Din Germania. Nu din altă parte, că sunt în general mașini de fete iar nemțoaicele chiar știu să conducă. Crede-mă! 99% dintre fete nu fac diferența între un Mini One și un Cooper sau un Cooper S sau un JCW. Și poate e mai bine așa. Acest Mini o să stea la fel de bine la semafor ca orice limuzină. Doar că e foarte cool. Și o să păstreze bine de tot valoarea de revânzare. Ce mai, îl vei putea lăsa moștenire!

Mazda 2

Mazda 2 e cireașa de pe tort. E cea mai tânără și mai bună dintre cele trei. Mazda e în topul fiabilității din Germania iar 2-ul îmi place foarte tare. Mai ales pe verde. Problema ei este că se va deprecia rapid în România unde nu este la fel de apreciată.

Toate trei vor avea consumuri mici pentru că au motoare de 1.2 și 1.3, perfecte pentru caroseriile lor. Deasemenea vor putea fi parcate aproape oriunde. Asigurările și RCA-ul vor fi deasemenea accesibile. La fel casco. Și nu te grăbi să o iei cu 4 uși. Două sunt suficiente și chiar arată mai bine așa.

Eu deja simt dor de ducă spre Germania dar hai să mai auzim opinii și de la alți veterani de pe blog. Sigur mai pică cel puțin o idee bună. Ce ziceți?