Categorie: Auto

Sfaturi de achiziţie – Maşină de 4.000 de euro pentru oraş

Mesaj de la un june automobilist.

Spune-mi te rog ce masina sa aleg in suma de 4000€ max cu actele facute….doresc ceva mic de oras si nu stiu care e mai buna, fiabila, care are costuri mici de intretinere.Vreau ceva SH de preferat inmatriculat in RO. Citroen C3(1.4hdi),Ford Fiesta(1.4TDCI). Imi plac amandoua dar daca ai si alte variante le astept cu nerabdare.

O întrebare foarte bună şi foarte grea deopotrivă. Dacă aş avea banii aceştia pentru o maşină de oraş m-aş orienta în primul rând la o motorizare pe benzină. Am explicat aici de ce. În cazul tău nu mai mare de 1.2, maximum 1.4 clasic. M-aş feri de cele cu 16 valve. Acestea sunt puţin “dopate” şi consumă mai mult în schimbul puterii suplimentare şi a demarajelor mai rapide. Dacă ești ceva mai răbdător, vei demara ceva mai lent dar faci o economie la achiziție care se poate regăsi într-un an mai recent de fabricație. Adică pe benzină mașina va fi mai tânără și mai ieftină prin comparație cu una diesel. În plus, sigur o vei lua la mâna a doua, pentru că nici de Logan nu sunt bani, așa că o benzinară este soluția și pentru rulaj. Mașinile SH din vest sau chiar din RO au fost folosite mai ales pe distanțe scurte și sunt mai puțin uzate. În general sunt folosite de oameni cu nevoie limitate de transport să spunem… În Germania sunt mașini folosite de pensionari sau tineri care merg cu ele la școală. Cei care fac naveta pe distanțe mai mari vor cumpăra aproape sigur un diesel.

Hai să vedem câteva exemple.

Uriașul Matiz la preț de superofertă cu exagerat de puțini kilometri la bord.
Și încă unul parcă și mai bun.

Un Fiat Punto întreținut și frumușel dar cu numai 60 de căluți.


Sau un Renault Clio 1.2. Arată OK.

Am pus doar oferte din țară, pentru că orice ai lua de afară te va sărăci la taxa auto plus drumul și toate cheltuielile… Vezi aici.