Categorie: GADGET

SET-UP DE GAMING VR – Ep.3 – Kit-ul de VR – HTC VIVE

Salut. Acesta este cel de-al treilea și ultimul episod din seria Set-Up de Gaming. Avem pe masa de review, și în spatele lui Radu, un computer de gaming portabil și un set de Realitate Virtuală HTC VIVE. Concluzia noastră este simplă și la obiect.

Dacă vrei să experimentezi VR-ul pe computer, HTC VIVE este momentan singura soluție și cea mai recomandată din punct de vedere al calității experienței. Sigur, vor mai apărea și altele, am auzit deja ceva de kit-uri de VR în 4K, însă momentan acesta este un produs pe care poți pune mâna. Kit-ul costă 600 de euro, și dacă ești norocos poate prinzi și unul în stoc.

Pe scurt, ai două controllere cu mai multe funcții, cu baterie, pe care le vezi și în experiența de VR, doi senzori care vor fi instalați la tine în cameră și se ocupă de urmărirea controllerelor și a căștii, și o cască. Casca susține toată inteligența, are două ecrane OLED cu o rezoluție de 1024×1200 pixeli fiecare și o rată de refresh de 90 Hz. Adică sistemul tău ar trebui să fie capabil să ruleze orice joc la minimum 90 de cadre pe secundă. Asta ca să nu ți se facă rău de la mișcare. Acesta este și motivul pentru care pe sistemele de gaming vei regăsi acele notații, VR Ready sau VR Recommended. Cam atât.

Se instalează ușor, deși prima calibrare poate dura jumătate de oră, după aceea trebuie doar să pornești computerul și să îți faci de cap.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 60fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 60fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.