Seat Leon Cupra de poliţie… o vară

Exemplu clasic de rahat făcut bici care pocneşte aproape gratis.

Dacă Ferrari sau Porsche cadorisesc poliţiile autostrăzilor din ţările de baştină cu modele de top oferite definitiv, cei de la Seat România s-au gândit că nu e cazul să îşi facă pagubă în parcul auto pentru o ţară precum România. Dar cum dă bine să îţi faci reclamă cu o siglă A I Ţ I L O P pe maşină, iată un Seat leon Cupra care va patrula doar pe Autostrada Soarelui.

Adică, vă dăm maşina să vă plimbaţi, dar numai pe autostrada, ca să vă vadă toţi turiştii plus că nu îi faceţi amortizoarele praf în gropile din Bucureşti. Dacă eram eu şeful Poliţiei Rutiere nu mă lăsam păcălit aşa uşor de un importator zgârcit.

Iată comunicatul de presă. Interesante dotările, ca să ştiţi de ce să vă feriţi…

SEAT LEON CUPRA DE 240 CP – CEA MAI PUTERNICĂ MAŞINĂ PENTRU POLIŢIA AUTOSTRĂZII
• SEAT împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române colaborează pentru siguranţa în trafic şi reducerea numărului de accidente rutiere

Secţia de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române va primi spre testare un autoturism SEAT Leon Cupra de 240 CP pentru patrularea pe Autostrada Soarelui.
Exemplarul SEAT Leon Cupra se va afla în folosinţa Secţiei de Poliţie Autostrăzi pe întreaga perioadă a verii până în luna Noiembrie. Modelul oferit de Porsche România, importatorul mărcii SEAT, a fost dotat cu toate sistemele specifice maşinilor de Poliţie rutieră.
SEAT Leon Cupra este cel mai puternic model de serie al mărcii SEAT produs până în momentul de faţă. Cu o maşină ce accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 247 km/h, Poliţia va avea la îndemână în premieră în România performanţe de excepţie la patrularea pe autostradă.
Reprezentantul Inspectoratului General al Poliţiei, Seful Secţiei de Poliţie Autostrăzi, Comisarul Şef de Poliţie, George Grigore a declarat la livrarea maşinii: “Suntem foarte încântaţi de această iniţiativă. Ne bucurăm că eforturile noastre de a asigura un trafic sigur şi civilizat ne sunt împărtăşite şi că vom avea la dispoziţie spre testare o maşină atât de performantă. Vom avea posibilitatea de a acţiona cu maximă rapiditate pe un tronson unde şoferii sunt tentaţi să depăşească limita legală de viteza.”
Bogdan Militaru, director marca SEAT, a subliniat la rândul său: ”Suntem foarte bucuroşi că reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost receptivi la acest proiect şi iată că avem cea mai puternică maşină de Poliţie destinată patrulării autostrăzii. SEAT este o marcă dedicată celor care apreciază performanţele şi dinamismul, însă noi încurajăm respectarea regulilor de circulaţie. Prin acest proiect ne dorim să participăm efectiv la asigurarea unui trafic sigur şi civilizat. Astfel, sperăm ca numărul accidentelor cauzate de viteză, mai ales cele grave, să scadă.”

Dotări specifice autoturism SEAT LEON CUPRA destinat patrulării pe autostradă:

– Sistem de avertizare optică acustică Federal Signal Corporation format din rampă luminoasă cu tehnologie LED de mare intensitate tip Sputnik, profil redus pentru creşterea aerodinamicii şi sirenă electronică cu sistem de control digital cu putere nominală 100W.
– Sistem radar de ultimă generaţie Decatur Electronics Genesis II Select, procesor digital 32 biţi, banda K, măsurare în regim staţionar şi în mişcare, funcţie antidetector radar, identificare automată a direcţiei de circulaţie a autovehiculului ţintă.
– Sistem de înregistrare video Martel Electronics MDE2, sistem digital înregistrare HD, cameră cu zoom optic 22x (zoom total 242x), microfon wireless 2,4GHz pentru înregistrare în afara autovehiculului, proiectat să reziste la impact de până la 50G, sistem electronic de identificare a utilizatorului.

Ultimele articole

Articole recomandate

8 Comments

  1. Foarte interesanta initiativa, eu unul o consider o foarte buna campanie de marketing din partea celor de la Porsche Romania, masina a fost oferita gratuit complet echipata pe o perioada de 6 luni Politiei Rutiera Romana de Autostrazi. Dupa aceasta perioada masina va fi restituita Importatorului Seat.
    Sincer consider chestia asta cea mai buna promovare a marcii de pana acum in aceasta tara.
    Mai multe fotografii, inclusiv cu interiorul masinii gasiti la: http://automotorclub.com/articole-2009/politia-rutiera-are-seat-leon-cupra/index.html

  2. Bravo Seat ! o idee buna sau mai bine spus o reclama buna a marci Spaniole care se pare ca de ceva vreme in Romania a devenit o marca foarte iubita, sigur alaturi de BMW care detinea locul 1 in inimile tinerilor romani. Sunt curios daca pe autostrada o sa faca fata unui M3 sau altor autoturisme puternice ?!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.