Scumpirile sunt doar începutul unor vremuri complicate – Cristian Onețiu – #IGDLCC E105

Bine te-am regăsit la o ediție specială de IGDLCC, specială pentru că îl avem din nou pe Cristi Onețiu aici în studio. O să vă tai însă repede cheful pentru că nu este aici ca să ne vorbească despre oportunități ci mai degrabă despre pericole. Acest IGDLCC nu va fi distractiv ci mai degrabă informativ. Sper să te ajute să regândești prioritățile pentru următoarea perioadă pentru că așa zisul final al pandemiei vine cu rezultatul deciziilor proaste ale guvernării din orice țară ai trăi, și cu efectele secundare ale printării de bani.

În apărarea ei, SUA este singura transparentă în cazul volumului e valută printată, spre deosebire de alte țări unde nu știm absolut nimic. Efectele se văd de pe acum la capitolul construcții unde prețurile au crescut și cu 200% la unele materiale sau la forța de muncă, și chiar și la electonice și electrocasnice. Un laptop costă în medie cu 30% mai mult ca acum doi ani, cu aceeași configurație, iar un telefon cu cel puțin 10%.

Dacă cereai un o creștere a profitului cu 1.5% într-o companie acum doi ani aveau loc nenumărate de ședințe de consiliu administrativ și sute de documente ca să motiveze și să susțină această creștere. Acum, 30% creștere a prețurilor de pe o zi pe alta este absorbită fără nici o emoție de clientul dornic să își construiască o casă și să se retragă undeva la munte.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.