SAMSUNG GALAXY A80 – L-AȚI CERUT, L-AM TESTAT!

Deși a fost lansat în urmă cu câteva luni, este mai degrabă un telefon pentru piața din India, acolo se găsește de câteva luni. La noi încă nu l-am văzut decât pe un magazin online de care nu am auzit, la un preț cu 25% mai mare ca prețul recomandat de producător. Estimarea corectă ar fi undeva pe la 3000 de lei pentru acest monstru mai mare care Note8/9 și sensibil mai greu ca acestea. Știți că limita mea este undeva pe la 170 de grame și vreo 8 mm grosime, acesta are nu mai puțin de 220 grame. Adică un sfert de kilogram cu încărcător, cablu și căști. Dar are cameră flip!

Camera este unul din punctele forte ale sale, și mă bucură să văd că mulți dintre producătorii mari cochetează cu această idee. Apropo, stai liniștit, dacă nu îți place acest tip de telefon, Note 10 va veni cu ”picătură în ecran” acolo pe centru, pentru că nu puteau să renunțe la camera de selfie. Aici însă camera de selfie are nu mai puțin de 48 de megapixeli, și este combinată cu o cameră de 8 Megapixeli, Ultra-Wide, pentru încă vreo 30 de prieteni dacă vă țineți în brațe unul pe celălalt sau aveți 1.85 ca Marian Andrei și mâinile de un metru lungime.

Filmarea este iarăși adaptată la cameră, nu se întrerupe atunci când treci de pe modul normal la cel de selfie, și poți desigur filma în 4K. La 30 fps fără nici un fel de stabilizare. Sper că ai o respirație ușoară sau un trepied pentru telefon. Mi-ar fi plăcut puțină stabilizare, chiar și electronică, din păcate este disponibilă doar pentru filmare 1080p.

La capitolul hardware este bine echilibrat. Procesorul este un Snadragon 730, nu e gândit pentru jocuri dar ”scoate” vreo 200.000 de puncte în AnTuTu, iar ecranul este imens. Absolut imens la cei 6.7 inci în diagonală. Din nou, rezoluția nu excelează, puțin peste FullHD dar asta nu e un lucru rău. Ar fi consumat prea multă baterie iar cei 3700 mAh nu ar fi fost suficienți pentru o zi întreagă de utilizare medie. Avantajul este că se încarcă super rapid, 25W și QC 4.0 sunt specificațiile de încărcare, lucru ce îl califică pentru super testul de încărcare pe care urmează să îl facem.

Ultimele articole

Articole recomandate

5 Comments

  1. Zic ca e cam scump pentru ce ofera, e aproape pozitionat ca S10, nu mai spun de diferente de specificatii, ca si faptul ca e mai bun rivalul sau Zenfone 6, poate la ecran e discutabil (burnin la Amoled).

  2. Salut. Ce telefon ai recomanda la un pret de ~2000 de lei?

    Initial mie mi s-a parut a70 o varianta buna, apoi am vazut ca nu are bixby, gorilla glass si nu e nici rezistent la apa.

    Tu ce ai alege in acest buget?

    Multumesc mult

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.