Rowenta X-Plorer S95 – Roboaspirator cu mop – Merită sau nu?

Roboțelul meu de aspirat și dat cu mopul are un obicei pe care nu l-aș permite nimănui, nici măcare lui Jazzie, labradorul de 6 luni al Arianei. De fiecare dată când se duce ”acasă” la docul de încărcare, face pipi atunci când se urcă pe el. Stropește cu apă atunci când se urcă cu roțile pe conector și ar fi făcut asta în dreptul fiecărei uși dacă aveam praguri.  Am căutat un înlocuitor pentru moșulică cu probleme la prostată, și cred că l-am găsit în acest Rowenta X-Plorer S95 prin simplu motiv că are o valvă controlată electronic pentru debitul de apă din rezervorul de mop. AI crede că nu este cea mai mare realizare a unui robot de aspirare, însă contează atunci când ții mult la parchetul tău. 

Rowenta nu este cel mai cunoscut nume în acest domeniu, piața fiind dominată de alți jucători cu vechime sau cu zeci de modele lansate până acum, însă vine cu niște îmbunătățiri care îl fac să stea în topul listei de recomandări.

Are o mulțime de senzori pe toate părție ca să nu cadă pe scări de la etajul superior, are LIDAR ca mașinile viitorului pentru a se poziționa prin cameră cu precizie, și chiar și senzori de infraroșu pe laterală ca să nu îți zgârie pereții. În plus, vine cu unul dintre cele mai puternice motooare cu o sucțiune de până la 12.000 Pa, dar nu ajunge chiar la acea valoare în momentul aspirării. 

Contează și ce perie pui pe el din cele trei din pachet. Cea care vine instalată este Animal Turbo, cea mai eficientă pentru curățenia generală pe toate suprafețele. Combinația de silicon cu peri deși agață toate fierele de păr și de praf de pe covoare și chiar dacă are nevoie de o curățare constantă o prefer pe aceasta. A doua, cea din silicon numită Precision Turbo, o recomand pentru fierele lungi de păr sau suprafețele cu mochetă cu fir mai scurt. E mai ușor de curățat, iar a treia e pentru parchet de unde poate aduna cele mai mici fire de praf posibil. 

La capitolul aspirare nu am nimic de reproșat, se descurcă de minune cu cele două perii, cu una mai mult decât orice alt robot, care adună praful către canalul de aspirare. Uite și dovada pentru curățenia doar de aici de la etajul 1. Am zis noi că e curat tot timpul aici, dar nici nu știi ce se ascunde în mochetă decât după ce pui un astfel de ajutor la treabă.

Mopul este locul unde excelează, și deși spune că știe să aspire și să curețe în același timp, și reușește să diferențieze destul de bine mocheta de parchet, l-aș pune să facă lucrurile separat. Pentru asta are nevoie de puțină pregătire, cum ar fi să uzi laveta înainte să o montezi pe el. Ah, apropo, vine cu trei lavete, una normală, una specială pentru fierele de păr de animale (are un fel de arici pe ea) și una care se încarcă electrostatic și atrage cele mai mici fire de praf posibil.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.