ROTLD – De câte ori să urlăm?

De câte ori trebuie să ne plângem de ROTLD până cineva face ceva? Site-ul instituției care controlează prin monopol domeniile .ro și care arată ca din secolul trecut este defect din nou. Formularele de pe www.rotld.ro de toate felurile nu merg iar eu nu îmi pot administra domeniul online. Baza lor de date cade așadar de bună voie și nici măcar nu este nevoie de vreun hacker care să ne facă de rușine schimbând DNS-urile site-uilor Google sau Microsoft.

Mi-e groază de ziua când un Black Hat se va hotărî să ne dea de adevăratelea o lecție și să redirecteze site-ul Guvernului spre unul de adulți. Poate așa se enervează cineva în Piața Victoriei și face ceva cu adunătura de specialiști și cercetători care nu sunt capabili să mențină în funcțiune tocmai serviciul de pe urma căruia își iau salariile. Ce să mai vorbim de vreo inovație românească în domeniu… Nu am văzut un studiu sau o cercetare legată de internetul românesc care să emane de acolo.

Ultimele articole

Articole recomandate

18 Comments

 1. De ce nu o intreaba nimeni pe Baba Banciu ce face cu banii institutiei si ce inovatii in domeniu a realizat in ultima vreme..sau poate corpul de control si curta de conturi ar trebui sa faca o analiza a deplasarilor de-acolo si a contractelor frumoase :) O institutie numai buna de supt bani.

 2. da doamne!

  cum mai ca in cladirea aia de 8 etaje sunt vre-o 160 de birouri. unde tin maimutele?
  ca de fapt tot netul iese din romania printr-un singur switch. ala de la palatul telefoanelor. ca daca vrea cineva acolo tre sa taie cablul.

  sa revenim: uite au studii de specialitate, au revista institutului, editata din 1980.

  http://rria.ici.ro/ria2013_1/index.html

  cel mai de succes articol „e-Government and e-Services Portals”

  trimite o petitie ministrului comunicatiilor. cu o copie la ponta si una la ministrul educatiei si cercetarii :)

  http://www.mcsi.ro/Minister/Domenii-de-activitate-ale-MCSI/Initiative-legislative-MCSI/Observatii-si-propuneri

 3. George, orice server poate fi cazut temporar, poate ca asta a fost situația atunci. Pe de altă parte, cu salariile de la stat ce informaticieni ar putea lucra la aceasta instituție ?

 4. salut George masini nu mai testezi cand iti prezinti masina ca sunt interesat de un 320d?ce parere ai tu despre motorul N47 ca am intalesc ca au probleme cu distributia?

 5. Sunt jalnici.

  Sunt penibili.
  Inca un motiv pentru care ma car naibii din tara asta.

  Nu merita nici macar sa faci ceva pe site-ul lor si pe monopolul lor.

  Cum naiba au astia monopol?

  Mi-e ciuda ca traiesc in mizeria asta…

 6. Fii atent la o faza George.
  Au sters acele fisiere de pe site insa ele inca se gasesc pe web.archive.org :) :)

  Am intampinat dificultati in ai contacta pe cei de la ROTLD prin formularul de pe site care nu *functiona si cautand mai multe informatii despre planul RTLD cu plata anuala a domeniilor am gasit acest subiect

  L-am frecat putin pe el formularul pana ma notificat ca sa trimis insa nu sunt sigur 100% ca intradevar este asa.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.