Românii programează mașina viitorului 🚗💻🚗💻

Cât de frumos ar fi ca mașina ta să îți învețe toate obiceiurile? Să știe când pleci de acasă să îți așeze poziția scaunului așa cum vrei tu, să îl încălzească la temperatura potrivită pe timp de iarnă, să încălzească sau să răcească habitaclul în funcție de anotimp. Să îți pornească podcastul pe care l-ai ascultat în timp ce îți făceai tabieturile de dimineață, exact acolo unde ai rămas, și eventual să se programeze și singură la revizii sau la schimbat cauciucuri. Într-un viitor îndepărtat să meargă și singură la service ori să vină să te ia de la aeroport, sau chiar să îți ridice cumpărăturile pe care le-ai făcut online, în timp ce tu ești la birou?

Mă gândesc la aceste scenarii de multă vreme, și nu sunt singurul. Astăzi vorbim cu Petru de la divizia de telematică din cadrul Harman, o companie care lucrează la aceste scenarii de mai bine de cinci ani, chiar la noi în România, împreună cu o echipă de programatori talentați. Ei sunt cei care se ocupă de implementarea acestor sisteme în mașini precum Mercedes-Benz și BMW, în special cele noi, cele conectate în permanență la internet. Și tehnologia vine în ajutorul lor în curând, pentru că vor fi cei mai dependenți de 5G, de viteza de răspuns și de transfer a rețelei 5G.

Modelul pe care l-am condus astăzi este un Mercedes-Benz CLA 220, o mașină echipată cu o mare parte din sistemele telematice pe care le-au construit ei. Momentan, poți controla de pe telefon închiderea și deschiderea mașinii, trapa, sistemele de încălzire și răcire ale mașinii și chiar poți primi notificare în momentul în care șoferul depășește limita de viteză impusă. Cât de tare, nu? Petru este sigur că noi doi, și cei de vârsta noastră vor vedea în viața reală scenariile amintite mai sus, și abia aștept asta. Dacă ești curios ce fac ei acolo, și știi să programezi în C++, vezi ce job-uri au disponibile, aici: Job-uri Harman Romania

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.