Categorie: GADGET

REVIEW – Galaxy S8 după o lună – Lucruri pe care trebuie să le știi

Pentru că da, le-am avut pe amândouă, câte două săptămâni fiecare. Au atât avantaje cât și dezavantaje și vi le spun acum pe toate.

Este spectaculos de frumos. Punct. Nu m-am mai impresionat de mult un telefon atât de mult. De la G6 încoace :) Ecranul este excelent. Se vede incredibil și chiar nu am ce să îi reproșez. Samsung este la a treia generație de edge deja, iar această versiune este cea mai reușită. Până acum. Nu mai atingi din greșeală marginea ecranului și deschizi aplicații de care nu ai nevoie. Este foarte rapid, foarte fluid, aplicațiile se deschid aproape instant (nu există telefon perfect, știți asta, nu)

Camera este excelentă chiar și noaptea, fotografiile sunt reușite din orice unghi, chiar și atunci când lumina bate direct în cameră. Este de asemenea singurul telefon pe care te poți bucura complet de 4K, extindere pe tot ecranul și conversie în jos de la 4K. Conversia de la 16:9 la 18.5:9 funcționează bine și în jocuri. Nu mi s-a blocat niciodată.

S8 are un avantaj major , tocmai datorită dimensiunii sale reduse. Este mic, se ține foarte bine în mână, uitasem cât de bine e să nu te chinui să ajungi cu degetul mare de la mâna dreaptă la marginea stângă a ecranului.

S8+ pe care l-am folosit de asemenea tot de două săptămâni excelează prin autonomie. Mă ține o zi întreagă fără să fiie nevoie să folosesc optimizări drastice iar asta e un lucru pe care îl așteptam de multă vreme. Vreau să primesc la timp notificările din mai multe aplicații decât cele de mail de exemplu și la unele telefoane eram nevoit să le opresc, sau să le seteze să se conecteze periodic la internet pentru că consumau prea mult curent. Este primul telefon pe care l-am muncit o zi întreagă și mai aveam baterie când am ajuns acasă. Dimensiunea bateriei este aceeași ca la modelele anterioare însă procesorul este pe 10 nanometri și consumă mai puțin curent. În plus sistemul de gestionare software al aplicațiilor e mult mai bun.

Mai am câteva tips&tricks pentru tine, în cazul în care ești curios, sau ți-ai comandat deja un S8 ori un S8+. Lucruri pe care nu le știi despre S8 și S8+

  • Secure Folder, așa îi spune acum la Knox
  • Bixby chiar face niște chestii
  • Samsung Apps nu mai apare, toate aplicațiile necesare le poți lua din Google Play
  • Ecranul este în FullHD+ când îl scoți din cutie doar în modul performance e disponibilă toată rezoluția completă
  • Data Saver, blochează descărcarea automată a pozelor, limitează refresh-ul paginilor și al aplicațiilor, și comprimă video
  • Căutarea cu recomandări în meniu și aplicații
  • Încărcarea este foarte rapidă
  • Trebuie făcut update-ul imediat când îl deschizi, e un update mare de 700 MB
  • Bluetooth 5.0