REVIEW Epson EH-LS100 – Așa să te tot uiți la filme

Adevărul este că, deși testăm cu plăcere televizoare OLED de top în ultima vreme, am ajuns la o concluzie: parcă sunt cam mici. Atunci când vezi un ecran care se vede foarte bine parcă vrei mai mult, să fie mai mare.

Acest proiector, Epson EH-LS100 face exact acest lucru. Îți oferă o imagine mult mai mare decât ți-ar putea oferi un televizor, fără să dai pe el banii de pe un apartament. Are un mic neajuns după părerea mea, faptul că nu este 4K. Însă pe cuvânt dacă mă mai interesează când de la o distanță de doar câțiva centimetri de perete, reușește să ofere o imagine de cel puțin doi metri în diagonală. Acesta este și avantajul lui, faptul că este un proiector de tip short-throw. Ce vine pe lentilă din sistemul 3LCD este aruncat într-o oglindă și apoi pe un perete. Totul la o distanță de o palmă.

În fotografia de mai sus proiectorul este la picioarele mele și reușește să umple tot peretele studioului de review. Care nu este tocmai mic. Am și eu proiector acasă, dar mă incomodează faptul că trebuie să îl țin la o distanță de vreo trei metri de perete, adică foarte aproape de canapea unde mă încălzește și pe timp de iarnă și nu e deloc comod mai ales pentru urechile mele. Aici situația e diferită, ”jucăria” stă foarte aproape de perete, pe o comodă, și este probabil de cinci ori mai luminos ca al meu. Aproape cât un televizor, mult mai mare.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

9 Comments

  1. 4k merge bine fără probleme de pe tabletă samsung tab A de fapt oferă doar 720 p referitor la proiector super cred ca se merita mai ales ca poate fi folosit si in zone ușor iluminate cred nu ?

  2. Felicitari pentru energia si daruirea cu care ne oferi atat de multe informatii. Pare interesant proiectorul cu atat mai mult cu cat il poti pune atat de aproape de perete. Succes!

  3. Salut George.
    Ai pus undeva proiectul pt a putea fi vizualizat pe ceva aplicatie. stiu ca intr-un live ziceai ca vorbesti cu arhitectii si proiectantii sa iti dea acordul sa faci public proiectul.
    As vrea sa imi fac o casa cat de cat pasiva si as merge pe timber frame.
    Mersi!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.