REVIEW – Daikin – Eu iarna mă încălzesc cu aerul condiționat

review-daikin-eu-iarna-ma-incalzesc-cu-aerul-conditionat

Episodul #casabuhnici continuă, iar acum vorbim despre aer condiționat. Există zeci, poate chiar sute de modele pe piață, și fiecare promite luna și cerul însă odată instalate te trezești că nu livrează toate promisiunile făcute.

Atunci când cauți un aparat de aer condiționat este important să te uiți atât la capacitate dar mai ales la eficiență și la acele funcții extra care îți pot face viața mai ușoară. Cel mai ieftin nu e întotdeauna cel mai bun iar regula e valabilă și pentru cel mai scump. Câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a alege un aparat de aer condiționat. Dimensiunea apartamentului sau a camerei pe care vrei să o răcești. În funcție de acest aspect trebuie să iei prima decizie, cea legată de puterea aparatului.

Eficiența aparatului de aer condiționat. Sunt multe aparate de 12000 de BTU de exemplu care nu livrează nici măcar 9000 de BTU. E normal să te îndrepți către un aparat mare, pentru a fi sigur că va face față temperaturilor de afară, dar trebuie să fie și unul bun. Capacitatea o alegi și în funcție de zona în care stai. Dacă ești la București e una, dacă stai în Poiana Brașov e cu totul altă treabă. Ține cont și de acest lucru. Poate nu ai nevoie de cel mai puternic dacă diferența de temperatură între exterior și interior, vara, e doar de 10 grade.

La studio. Și nu tot timpul. Majoritatea lui. E drept, la noi e destul de frig pentru că nu sunt prea mulți vecini acasă lângă studio, iar soarele nici măcar nu se uită la noi ziua pentru că avem vedere spre nord. Despre izolarea termică a blocului… mai e până la alegeri. În plus, vara e foarte cald, așa cum era de alșteptat. Cam acestea sunt problemele cu care mă confrunt la studio și aveam nevoie de o rezolvare pentru ele. Soluția cea mai simplă a fost un aparat de aer condiționat ceva mai deștept.

Îl cheamă Daikin FTXM35M2V1B +. Plus-ul vine desigur de la standardul de eficiență energetică, unde se situează acolo sus, printre primele. Ce ar trebui să știi despre el? Îți spun mai jos, pe scurt, iar review-ul complet este în video-ul de mai jos.

Folosește un agent de răcire R-32 semnificativ mai puțin poluant decât R-410A care era deja înlocuitorul freonului. Există un coeficient de eficiență în încălzire numit SCOP iar acest aparat are rating-ul 5.1 Asta înseamnă că pentru fiecare 1KW de curent consumat generează echivalentul în căldură de 5 KW. Valoarea coeficientului de răcire, SEER, este de 8.51, adică generează în medie un echivalent de 8 KW răcire pentru fiecare 1 KW de energie consumat.

Aerul este purificat cu un filtru fotocatalitic pentru a elimina mirosurile iar filtrul Daikin Flash Streamer distruge virușii și mucegaiul. Are multe funcții inteligente iar una dintre ele sesizează prezența persoanelor în cameră și direcționează curentul de aer în partea opusă. De asemenea, când nu este lume în cameră, pe timp de vară ridică temperatura aerului pentru a optimiza consumul de energie iar pe timp de iarnă o scade, tocmai în acest scop. Nivelul de zgomot este de 19 dbA, aproape inaudibil chiar și atunci când stai lângă el.

În plus, cireașa de pe tort, are monitorizare și control de la distanță prin intermediul modulului online și a aplicație de smartphone.

Mai multe detalii tehnice și despre consum găsești aici! Lista de prețuri este la pagina 13.

Ultimele articole

Articole recomandate

50 Comments

  1. Bună seara, am un apartament de 65 m dar înalt cam de 3,20
    Vreau ptr la iarna încălzirea cu un aer condiționat, meseriași mi-au sugerat sa cumpăr unul de 24000 btu, este ok sau este mai bine 2 de 12000btu?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.