Categorie: GADGET

REVIEW – Daikin – Episodul de vară

Vă spun de pe acum că încă lucrăm la noul studio. Așa este la casă nouă, după ce te-ai mutat mai ai nevoie de un an ca să știi exact unde îți ții toate lucrurile. În cazul nostru, aparatul de aer condiționat era atât de necesar pe atât de greu de instalat ca poziție. Așa este în chirie, nu ai control complet asupra spațiului pe care îl plătești. Singura poziție disponibilă pentru a răci și zona asta de studio-uri era pe peretele de lângă studio-ul de review-uri. Acolo am și pus un aparat de aer condiționat, tot de la Daikin, o versiune puțin mai mare ca cea pe care am avut la locația veche, dar tot din aceeași serie FTXM. 18000 de BTU în loc de 12000.

Și pentru că lucrurile nu sunt niciodată simple, a apărut o nouă problemă, zgomotul. M-am speriat puțin când mi-au spus cei de la Daikin că acest model, fiindcă e mai puternic, face și mai mult zgomot, însă nu tare mi-a fost mirarea că pot filma liniștit review-urile și în timp ce acesta funcționează. Chiar și pe treapta maximă de putere are undeva pe la 39-40 dB, adică la fel ca într-o sală de bibliotecă. Treaba asta cu decibelii este destul de simplă, ce trece deja de 40 devine derenjant, ce este sub 40 poate fi ignorat cu succes și de urechea umană și chiar și de microfonul lavalierei mele. Am comparat acest model cu un aparat care a venit deja instalat în clădire, iar pe acela, care este mai zgomotos cu vreo 7-8 decibeli, îl auzi și din camera alăturată cu ventilatorul la maximum. Ba chiar și la minimum.

Așadar, problema s-a rezolvat în mare parte. Pot filma liniștit fără să mă topesc de căldură, chiar și pe timpul verii. Mai multe detalii despre acest aparat, prețuri, și informații și despre celelalte modele de la Daikin găsești aici!