Categorie: GADGET

REVIEW – Bicicleta electrică pentru 100 km!

Aceasta este o bicicletă electrică cu care poți face naveta în București, toată săptămâna, fără să o încarci. Ca să testăm această afirmație, deși cea oficială menționează doar 70 km, l-am trimis pe Dani la Ploiești și înapoi. S-a întors cu încă 30% baterie după aproape 80 km. Cu cei 27 făcuți de Radu înaintea lui, am demonstrat așadar că poate funcționa cu o singură încărcare pe o distanță de mai mult de 100 km. Pe frig.

Au fost 5 grade când a plecat la drum la ora opt dimineața. Așadar, acesta este review-ul lui Pegas Suprem Dinamic, prima bicicletă electrică a acestora.

Și nu, nu este o bicicletă mică pliabilă, ci un Fat Bike. Te oprește lumea pe stradă să te întrebe dacă nu îți e greu să dai la pedale să miști monstrul de pe loc și apoi observă bateria de pe cadru iar întrebările se înmulțesc. Când aud că este fabricată în România mirarea atinge cote maxime, iar prețul nici nu mai pare un impediment atât de mare atunci când îi spui că ai făcut 100 de kilometri cu ea, cu o singură încărcare a bateriei.

Dacă ești deja curios, este o bicicletă hibridă, te va asista doar după ce dai la pedale, și asta din motive de siguranță și legislație. Este limitată la 25 km/h iar dacă dai mai tare la pedale după această viteză te va frâna. Adevărul este, că în circulația din oraș, lucru pentru care este și gândită, la 25 km/h ai în medie mai mult decât o mașină. Așadar, ajungi mai repede de acasă la birou și înapoi. Cam aceasta a fost și experiența lui Radu când a luat-o întro seară. S-a lovit la propriu de ușile de la lift care nu se mai închideau din cauza roților, însă cu răbdare și sudoare a urcat-o până la etajul șapte pe scări. La noi în lift încape, deși este puțin mai mic, datorită ușilor glisante care nu mai iau din spațiul de la interior.

Pe scurt, îmi place. Este bine echipată cu un motor de 500W a cărui putere a fost redusă din cauza legislației la 250W. E puternică și este rapidă, și cel mai important foarte stabilă. Cu roțile atât de mari nu trebuie să îți faci probleme nici măcar iarna. Știu, se spune că dacă ai roțile mai înguste ieși mai repede din zăpadă, însă în oraș zăpada este un fel de fleoșcăială amestecată cu sare.