Categorie: Auto

VIDEO Renault Koleos – Un Duster mai scump și pentru doamne

Am tot criticat crossover-ele, însă fără rost. S-au înmulțit peste măsură. Poate că soluția ar fi să ne obișnuim cu ele. Ar trebui să ne acomodăm ochii și cu doamnele care renunță la Citroen-urile C1 pentru un Qashqai, Tiguan sau Q3. Din păcate acesta este segmentul spre care producătorii își îndreaptă tot mai multă atenție. Dusterul este, deocamdată, singurul compact care-și merită banii. But now, there’s a  new kid in town, cu faruri de pe Sandero.

Dar pe care s-ar putea să nu-l conduci prea mult. Nevasta va fi cea care va vrea să stea cel mai mult la volan. Fii fără griji totuși. Vei lăsa pe mâinile ei stângace o mașină sigură și care nu va lăsa foarte multe urme pe portierele altor mașini. De jur împrejurul Koleos-ului există niște protecții din plastic, așa că e imposibil spre exemplu, pentru ea, să îndoaie portiera dacă atinge un gard sau un Golf parcat perfect regulamentar.

Renault Koleos poate că este, în ciuda aspectului, primul SUV compact care ne va schimbă, un pic, nu mult, părerea despre struţo-cămile. Are tracţiune integrală luată de la Nissan X-Trail, dotări de bun-simţ, atât cât să fie confortabilă în oraş dar şi putere cât cuprinde. Totuși, Renault ar fi trebuit să pună un ambreiaj mai rezistent. Am aflat că mașina pe care am testat-o, la nici 20 de mii de kilometri, emană un miros puternic de angrenaje mecanice.