Rabla 2010 II – Cât mai ține?

Spuneam în prima parte că dacă aș avea o rablă aș casa-o acum pentru un tichet de 3.800 de lei în programul Rabla. Ba, chiar ieri dacă s-ar putea. Aș lua voucher-ul și l-aș folosi alături de alte trei, dacă mă ține pușculița să cumpăr ceva nou. Dacă nu, l-aș vinde la un preț cât mai apropiat de 3.800 de lei. Din păcate scenariul este ideal, așadar prea puțin realizabil.

Problema este numărul mare de rable casate şi, automat, de vouchere pe o piaţă controlată mai degrabă de speculanţi. Deghizați chiar și în reprezentanți de vânzări. Cei de la Dacia spre exemplu…

Până una alta, nu o să mă apuc să îi descurajez pe toţi pensionarii obişnuiţi să „bijuterească” cu o şurubelniţă şi o cheie de 13 pe lângă Berlina ruginită din faţa blocului. Dacă aveţi vreunul prin familie, acum e momentul să îi spuneţi că dacă nu îşi duce rabla la Remat, de la anul va plăti să o caseze, în loc să ia pe ea bonul de 3.800 de lei. Scenariu parțial adevărat, între noi fie vorba.

Programul de înnoire va continua probabil, deși se discută… mai mult pe ProMotor.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

11 Comments

 1. Da asa este …tot pe net parca am vazut undeva ..ca in alte tari se platesc casarile la masini …faza cu pretul cat mai apropiat …lasa de dorit…daca dai un search pe net si cauti cu cat de vand afli ca nu sar de 1500 lei…deci

 2. „Ultimele se vor vinde, sper eu, cu mai nimic, adică vreo câteva sute de lei. Pe ultimele o să le cumpăr eu cu câte 500 de lei bucata. Și atunci o să aleg ceva nou. Sau poate second hand, că tot a intrat și târgul în priză de când cu „Rabla”.”

  George, o intrebare: cu aceste cupoane se pot lua si masini SH? Cum? Eu stiam doar de cele noi.

 3. maaaaiii! dar sunt asa multe rable…eu ma intreb ce se intampla cu fiarele vechi – pardon masini! care zac de ani buni printre blocuri, uitate in parcare?! pot sa dau una d’aia pe un voucher?! :)))

 4. Atentie mare la vouchere atunci cand le cumparati deoarece la reprezentanta cand te duci sa-ti iei o masina noua in afara de voucher iti mai trebuie inca 5 acte doveditoare pentru fiecare voucher:
  1. buletinul fostului proprietar (original si copie)
  2. copie dupa certificat de radiere (de la politie cred..)
  3. copie legalizata dupa cartea de identitate a masinii
  4. certificat de distrugere (cred ca il iei de la remat)
  5. sincer nu ma stiu :)
  Sper sa nu dezinformez dar asa am auzit pe cineva care isi va lua un Chevrolet de la GTT.
  Respect,
  Alin.

 5. @George: depinde ce vrea sa faca proprietarul masinii SH. De ex: am un coleg de serviciu ce vrea sa isi vanda masina (un ford focus de prin 2003-2005, nu stiu exact anul) si accepta si cupoane + diferenta in bani pentru ca vrea sa isi ia masina noua. Orice se poate :)

 6. @George: Masinile SH nu intra in Program, deci teoretic nu poti cumpara un SH cu cupoane. Practic insa, sunt multi care accepta la plata SH-ului si vouchere pentru ca le folosesc ei mai departe la achizitia de masini noi. Incearca la importatorii/producatorii care practica buy-back in retea si ai sa vezi ca se poate.

 7. Fiind cu masina in service-ul Peugeot pt revizia de 2 ani, priveam si miroseam masinile noi din showroom. La un momentdat vine o familie cu catel si purcel dupa ei(8 persoane am numarat si spun ca vor sa-si caseze masina, dar dupa Paste si ce model ar putea lua. Drept raspuns dealarul ii arata cel mai ieftin Pejo(106) si ii spune ca nu tb sa astepte sa se aprobe cele 50 000 de rable pt casat ca el deja are o groaza de vouchere pe care le poate da cu 2100 de lai. Dupa spusele lui castigul ar fi si mai mare fata de reducerea oficiala Pejo. Deci o noua afacere pe bani nostri a celor ce platim taxe pt dealerii de masini noi. O seara buna.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.