Categorie: General

Probleme la service-ul Dacia

Buna seara,

Am Dacia Logan din anul 2006 luna noiembrie. Nu am decat 17500 km. Masina are probleme la cutia de viteze treapta a doua agata si de abia intra iar in mansalier trebuie sa incerc sa bag de vreo 3 – 4 ori am fost cu ea la service si mi-au spus ca nu are ce sa-i faca ca toate loganurile au aceeasi problema (ceea ce nu este adevarat deoarece am condus si alte loganuri si merg impecabil cand schimb vitezele aproape ca intra singure).
A doua problema am dus masina la service pentru revopsire partea dreapta din cauza unui picaso care mi-a zgariat-o. Cand am ridicat masina m-am uitat la opera sa vad cum au facut, zici ca au dat cu smilgherul pe ea si atat pe factura scriau ca au dat cu lac nu se vede nici un pic deoarece suprafata este mata. (Am vopsit-o pe casco) Ce se poate face in aceste cazuri. Masina este in garantie pana in noiembrie.

Multumesc anticipat.

Răspuns: La cutiile de viteze de Logan de până prin 2006, schimbătorul acţiona vitezele printr-o tijă metalică. De aceea pare că intră mai greu în viteze. Cutia aceasta are două sincroane şi uneori durează până cuplează ambele şi apoi să intre în viteză. A fost apoi introdus un sistem de cabluri între schimbător şi cutie şi astfel pare că intră mai uşor, pentru că şoferul nu mai simte fiecare mişcare din cutie.  Restul defectelor, cum ar fi intrarea dificilă în manşarier sau restul se tratează aşa.