Primăvara poate fi ca vara… la bulgari

Când vine vorba de banii tăi, naţionalismul cu: „Să ne cheltuim banii de vacanţă în ţară” pică pe locul trei. Nu ne place asta, dar litoralul vecinilor noştri arată ca în sezon înca din prima zi de mini-vacanţă. Peste zece mii de români au ajuns deja în hotelurile lor pentru mini-vacanţa de 1Mai. 3300 de oameni au fost înregistraţi cu rezervare numai în Albena unde s-au deschis 7 din 43 de hoteluri. 60% dintre turişti, români. Restul bulgari, nemţi, englezi. Românii au muşcat şi anul acesta momeala cu oferta ultra all inclusive. Cazare, masă şi băutură cât poţi duce.

Până să ajungă în prima vacanţă cu soare de anul acesta, românii au avut de parcurs un drum de câteva ore, dacă au mers pe drumul ştiut. Prima petrecută în aglomeraţia din Bucureşti.

Majoritatea aleg să iasă din ţară pe la Giurgiu ca să profite de drumurile mult mai libere ca la noi, deşi pe alocuri cu găuri la care se lucrează sau nu. O altă variantă este să conducă pe o distanţă cât mai mare prin România şi să iasă pe la Vama Veche. Eu am ales o variantă de mijloc, pe care v-o recomand, însă tot a trebuit să parcurg o porţiune din Autostrada Soarelui. Deşi poliţiştii ne-au avertizat cu zeci de radare pe A2, dar şi pe drumul vechi, până la kilometrul 60 nu am văzut vreunul. Mare atenţie totuşi la denivelări şi zone cu lucrări. Apoi am ieşit spre Călăraşi şi am străbătut o Românie profundă şi frumoasă cu berze, câmpuri înflorite de rapiţă, liliac şi multă verdeaţă. După două ore de la plecare suntem la Ostrov de unde vrem să luăm bacul.

Nu suntem singurii care ştiu secretul. Câteva sute de maşini trec… mai mult pe ProMotor.ro

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

4 Comments

  1. ESTE o idee sa petrecem la bulgari. dar e tara straina, e taram necunoscut. nu stii toate pericolele care te pandeste, nu prea stii mersul. daca intampini probleme nu stii nici limba lor si poate sunt afurisiti si nu vor sa vbeasca cu tine in engleza. reprezinta un risc bulgaria. dar e un risc pe care iti permiti sa ti-l asumi. la urma urmei nu sunt decat 300 de km pana la ei la plaja.. sau cateva sute de km. nu te duci chiar la mama naibii. suntem vecini si nu o fi dracul chiar asa de negru. asta cu „sa fim nationalisti” mi se pare o prostie. tara merge prost din cauza celor care fura. ca sunt atatia care vor sa munceasca sa aiba un loc de munca si sa ajute in felul acesta tara in care traiesc. sunt si straini care vin sa investeasca aici. de ei nu zice nimeni nimic ca nu sunt nationalisti ? chiar daca profitul il duc la ei in tara, ei creeaza locuri de munca platesc impozite la stat platesc angajatii si isi cheltuie banii pe haine in romania si pe mancare in romania si pe benzina.

  2. Gigiq fara suparare dar ce ai scris e complet deviat de subiect.In al doilea rand nu prea esti bine informat…300km nu prea sunt nici daca pleci din Bucuresti si iesi prin Vama.In al treilea rand ai greseli gramaticale elementare in comentariu…

  3. Prima data am fost in Bulgaria acum 4 ani, trebuia sa ies cu masina din tara pt ca aveam nr straine. Am fost pana la Balcic, mi-a placut mult. De atunci in fiecare an imi petrec vacanta de vara la Nisipuri. Iar de 1 mai deja a devenit traditie sa mergem la Duni (langa Sozopol). Niciodata nu am avut probleme, am fost tratat intotdeauna bine, ba chiar am stat si la Melia Grand Hermitage (unde s-au furat cateva masini) si a fost superb. Chiar pot sa spun ca ma simt mai bine ca la Mamaia, unde merg si acolo an de an cu ocazia The Mission.
    Una peste alta, prefer oricand litoralul bulgaresc in dauna celui romanesc. Prefer sa cheltuiesc banii munciti de mine cu chibzuinta, sa ma simt bine si sa platesc putin pentru conditii net superioare.
    E „decat” parerea mea!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.