Categorii: Auto, Ponturi

Primăvara poate fi ca vara… la bulgari

Când vine vorba de banii tăi, naţionalismul cu: “Să ne cheltuim banii de vacanţă în ţară” pică pe locul trei. Nu ne place asta, dar litoralul vecinilor noştri arată ca în sezon înca din prima zi de mini-vacanţă. Peste zece mii de români au ajuns deja în hotelurile lor pentru mini-vacanţa de 1Mai. 3300 de oameni au fost înregistraţi cu rezervare numai în Albena unde s-au deschis 7 din 43 de hoteluri. 60% dintre turişti, români. Restul bulgari, nemţi, englezi. Românii au muşcat şi anul acesta momeala cu oferta ultra all inclusive. Cazare, masă şi băutură cât poţi duce.

Până să ajungă în prima vacanţă cu soare de anul acesta, românii au avut de parcurs un drum de câteva ore, dacă au mers pe drumul ştiut. Prima petrecută în aglomeraţia din Bucureşti.

Majoritatea aleg să iasă din ţară pe la Giurgiu ca să profite de drumurile mult mai libere ca la noi, deşi pe alocuri cu găuri la care se lucrează sau nu. O altă variantă este să conducă pe o distanţă cât mai mare prin România şi să iasă pe la Vama Veche. Eu am ales o variantă de mijloc, pe care v-o recomand, însă tot a trebuit să parcurg o porţiune din Autostrada Soarelui. Deşi poliţiştii ne-au avertizat cu zeci de radare pe A2, dar şi pe drumul vechi, până la kilometrul 60 nu am văzut vreunul. Mare atenţie totuşi la denivelări şi zone cu lucrări. Apoi am ieşit spre Călăraşi şi am străbătut o Românie profundă şi frumoasă cu berze, câmpuri înflorite de rapiţă, liliac şi multă verdeaţă. După două ore de la plecare suntem la Ostrov de unde vrem să luăm bacul.

Nu suntem singurii care ştiu secretul. Câteva sute de maşini trec… mai mult pe ProMotor.ro