Categorie: GADGET

PREVIEW – Ce înseamnă o centrală pe gaz inteligentă – Ariston Alteas One

Dacă ați urmărit până acum proiectul #casabuhnici am menționat în clipul despre ”bârlogul” meu propriu, o centrală termică cu gaze naturale, în condensare, numită Ariston Alteas One. Astăzi vă spun mai multe despre aceasta.

Hai să facem întâi o recapitulare, am spus că trebuie să fie: smart, eficientă, conectată și sigură. Pentru a fi eficientă trebuie să fie smart și conectată. pentru a fi conectată trebuie să fie și sigură, și tot așa. Toate cele patru condiții trebuie îndeplinite, nu se exclud una pe cealaltă și sunt chiar mai nuanțate decât par. Să vedem așadar, de ce este important ca atunci când cumperi o centrală nouă să nu o alegi pe cea mai ieftină și cu ce te ajută de exemplu conectivitatea la internet.

Sigur, primul lucru la care te uiți este cum arată, mai ales dacă nu ai loc prea mult prin apartament ca să o ascunzi. Are și un ecran ce afișează multe informații și chiar toate butoanele sunt cu touch.

Dacă nu ai ajuns încă la clipul video, am și deschis-o ca să îți arăt ce se află înăuntru. Foarte bine organizată, foarte deșteaptă, și tocmai de aceea poate economisi până la 30% din consumul obișnuit de gaze naturare. Știm cu toții că sunt scumpe, și se vor scumpi în continuare. Un pont, centralele termine cu gaze naturale sunt cel mai eficiente când merg constant la temperaturi scăzute. E chiar mai bine decât dacă o ții oprită tot timpul și o pornești să încălzească puternic apa pentru spălat și caloriferele la temperaturi ridicate.

Despre partea inteligentă sunt multe de vorbit, poți configura din aplicație cam tot ce te interesează. Calendarul pe zile și pe ore este foarte bine definit în funcție de nevoile tale personalizate. Dacă ai deja o centrală deșteaptă alocă-ți puțin timp ca să înțelegi cum trebuie programată și vei vedea economia la următoarea factură, chiar dacă se apropie iarna.