Categorie: Ponturi

Ponturi auto 6 iulie 2011 – sedanuri

O italiancă și cinci nemțoaice. Azi vorbim despre sedanuri la prețuri mai apropiate de buzunarul românului.

Alfa Romeo 159 din 2006, 2200 benzină 185CP
Poate cea mai frumoasă berlină și la ora actuală, care te poate face să ieși din tipar. Spațiul în spate nu e strălucit deloc dar locurile din față sunt confortabile. Nu e chiar ieftină pentru anul în care este fabricată dar pentru motorul acela și opțiunile numeroase merită. Unde mai pui că a fost recunoscută ca o mașină excelentă chiar de către publicațiile germane și ADAC. Atenție la taxe, asigurări și consum.

Audi A4, din 2008, 2.0TDI
Este o mașină excelentă din vârful clasei. Spațiul interior este generos. Singura problema este că aceste modele au în mod obișnuit rulaje mai mari decât cele scrise în anunț. Prețul trebuie negociat.

BMW 320, din 2007, motorină
Șasiul este fabulos și face mașina o plăcere la condus. Spațiul interior este un pic limitat in spate. Prețul este foarte bun pentru ce oferă și sigur mai lasă 300 cel puțin. Portbagajul este mic.

VW Passat 2.0TDI, din 2010
Este un pont cu adevarat daca nu are ceva de ascuns. De cele mai multe ori aceste mașini sunt supraevaluate, adică au prețuri exagerate tocmai pentru că sunt cumpărate de români, dar aceasta este ieftină pentru multitudinea de dotări. La cumpărare acum un an a costat ușor peste 30.000 de euro. De ce o vinde la 10.850? Cu devalorizarea normală nu avea voie să cadă sub 16.000 de euro.

Opel Insignia, din 2010, 1.8 benzină
Foarte frumoasa alba. Poate cel mai frumos Opel. Din păcate nu se poate negocia, dar prețul este perfect pentru această mașină.

Skoda Octavia, din 2006, a.6 benzină
Este cea mai ieftină de astăzi. După o negociere se poate ajunge la 5600 de euro. O mașină absolut corectă pentru banii dați pe ea, dar o verificare tehnică se impune înainte de cumpărare ca de altfel la toate mașinile de mai sus. Dacă e adevărat că are 56.000 km este chilipirul momentului. Cu bani de Logan la mâna a doua iei o Skoda fiabilă și bună.

Ofertele de la noi au darul de a arăta mai bine decât cele din autohaus-urile germane, așa că ceva nu e mereu în regulă. Nu cred că revindem noi mai ieftin decât cumpărăm sau că nemții nu știu să le facă prețurile. E vorba despre kilometraje sau hibe. De aceea verificați seriile la service și vedeți intervalele reviziilor, când a fost făcută ultima sau dacă a existat o pauză mai mare la un moment dat la revizie. Acolo ar putea fi ascuns un accident și o reparație sau o revizie neînregistrată.

La ponturile de azi a contribuit Cristian Matei.
Tu ce ponturi deștepte ai găsit?