Podcast – #IGDLCC E005 – Invitat Iulian Pană

În episodul 5 discut cu Iulian Pană, cel mai nou coleg al nostru. El este un om de televizune, unul din puținii pe care am reușit să îi conving că online-ul reprezintă 100% viitorul conținutului video. Poate puțin cu inima strânsă Iulian a acceptat provocarea și are încredere că televiziunea clasică nu va putea învinge niciodată internetul, video, audio sau text.

De astăzi însă, podcast-urile vor fi atât în format video cât și audio, chiar dacă știu că majoritatea mă veți urmări sub formă audio. Acum însă o poți face și de pe YouTube deși e mai simplu din aplicații precum Spotify, iTunes sau orice altceva folosești tu pentru podcast-uri.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

9 Comments

 1. Salut @Cavaleria.ro si @George Buhnici.

  Ce este televiziunea sau radioul din prezent? O fabrica.. Ba nu! O uzina de produs stiri care sa atraga publicul cu scopul de a face un rating prin informare in orice fel.
  Daca e sa ne intoarcem inapoi in timp, vom revedea o televiziune autotentica si simplista: Televiziunea Romania ( TVR ). In TVR existau emisiun in care sa se vorbeasca urit ? Nu, nici pomeneala, nici in vis nu era asa ceva. In TVR era violenta fizica cum a fost la B1 TV in cadrul emisiunii moderate de Nadia Ciurlin ? Nu, absolut nu.
  Cine mai tine minte de… Doru Dumitru de la Album Duminical ? Ai uitat, rusinica… rusinica… A fost unul dintre cei mai mari prezentatori TV de divertisment. Televiziunule din prezent sunt cu legatura catre niste „domni” care le finanteaza, in specila Servicii.
  Pintre telespectatori si radio ascultatori inca mai sunt oameni care stiu sa deosebeasca dintr-o stire originala si una „prelucate” sau „piratata”. Scopul? Audienta si nimic altceva.
  Profesionalismul numai exista, poate la TVR sau Digi24. Si Digi24 face un pas urias in fata, a trecut la semnal 4K. Din pacate inca mai sunt prosturi tv care emit in SD, nici macar in HD. Ceea ce e grav, foarte grav.
  Daca un junalism ar fi OM si ar avea macar o farima de DEMNITATE ar spune ADEVARUL. Cind muncesti in mass-media si leafa sare de 1.000 de euro, tu ca junalist numai sti ce e teama de ziua de maine. Daca mai ai si ceva vechime , viitorul e asigurat. O anumita parte din venit e din audienta, audentita e data de privitori.
  Vezi in B1 TV si in Radu Banciu sau Nadia, profesionisti? Nu doar simplu prezentatori tv – hai sa fim sincer si sa recunoastem ca asa este.
  In mass-media tot mai putini sunt profesionisti. A fi profesionist e ne voie de mult timp si multa munca ca rezultatele sa se vada. Masuratorile de audienta nu e sincera, nu e realista. Mass-media e un bissnes cu foarte multi bani la mijloc si… ceva interese.
  TVR a fost, este si va fi parintele televiziunii, a presei si a scolii de televiziune.
  Radiodifiuziunea Romana la fel, de la ea a plecat totul – libertatea de exprimare si de a spune mereu adevarul oamenilor.
  Jurnalismul in Romania numai este credibil. Nu este un atac frontal, e un adevar.
  Crezi ca la TV sau la radio se spune adevarul despre miile de produse artificiale sau de ce nu e bine sa bem apa de la robinet oriunde in tara, chiar si la tara ?
  Tabloidismul a stricat mult in televiziune si in radio. Educatia si civilizatia… dispare incet incat, va ramine foarte putin sau deloc.
  Ce usor sa stai la o masa si sa citesti un text la microfon sau la radio , la urma sa iei foarte multi bani. Ce greu e sa fi sofer pe un autotren si sa iei leafa de 10 au 100 de ori mai putin.
  Nu se spune adevarul pina la capat doar atunci cind ti se da voie.

 2. Excelenta calitatea sunetului. Ma bucura faptul ca ti se alatura profesionisti proiectelor digitale.
  Mereu imi puneam intrebarea: de ce nu imprumuti lucruri de la terapia despachetarii (subtil, nu?) ? Dupa podcastul asta am realizat ceva. George Buhnici livreaza continut original, la o calitate de nivelul televiziunii. Maniera profesionista in care livrezi continut (imagine, sunet, limbaj, etc.) te face unic.
  +Sunt unul dintre acei abonati care nu numai ca isi ia informatia de care are nevoie de la tine, dar urmareste continut cat mai divers intocmai pentru calitatea prezentarii.
  Iti urez putere de munca!

 3. Salut George!
  Foarte faină noua serie de video (cel puțin pentru mine este noua).
  Înțeleg ca pe partea de digital nu se înghesuie profesioniștii (probabil din cauza fricii de necunoscut) însă cred că tu și echipa ta puteți atrage oameni pasionați și dornici sa învețe care ulterior vor fi profesioniștii de mâine. Eu personal mă ofer voluntar și cred ca sunt foarte mulți ca mine. Mult succes în tot ce ți-ai propus!

 4. Între sursele de informare și formare a copiilor domnului Iulian Pană, nu se numără sau dumnealui nu a amintit, o categorie – CARTEA. În rest, succes! Vă urmăresc cu interes. Dar, natura omului nu face salturi. Eu cred că ADN-ul nu se modifică așa de repede cum se modifică tehnologia. Și nici mentalitatea omului. Există miturile esențiale, punctate de Homer și de marile epopei transmise oral, care au fost calchiate de Marvel, dar care încă nu au fost înlăturate din ADN-ul cultural al omenirii. Reculer pour mieux sauter. Infatuarea nu este doar defectul oamenilor politici.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.